Måndag 19 Apr
Stockholm

Kvinna knivhögg sin man åtta gånger – inför parets baby

Mannen var bara sekunder från att mista livet.
1 av 2
Mannen var bara sekunder från att mista livet. Foto: Scanpix
Nu döms kvinnan till åtta års fängelse för mordförsök. Hon nekar till brott.
2 av 2
Nu döms kvinnan till åtta års fängelse för mordförsök. Hon nekar till brott. Foto: Jessica Gow/Scanpix

Mannen låg och sov när kvinnan gick till attack med en kökskniv. Inför parets ettårige son knivhögg hon mannen åtta gånger. Nu har hon dömts till åtta års fängelse för mordförsök.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kvinnligt våld har ökat

De senaste tio åren har dödande våld av kvinnor mot män fördubblats. År 2002 var sju kvinnor misstänkta för att ha mördat män – förra året var siffran 18. År 2002 var dessutom 22 kvinnor misstänkta för mordförsök eller dråp mot manliga offer. Nu är den siffran 33.

Källa: Brottsförebyggande rådet

STOCKHOLM. "Dö, din jävel", skrev kvinnan, som är i 30-årsåldern, samtidigt som hon knivhögg mannen i halsen, bröstet och handen. 

Attacken på påskaftonsmorgonen har beskrivits som besinningslös och mannen har i förhör förklarat att han var nära att förblöda. 

Satte på sig svarta plasthandskar

Det rättsmedicinska utlåtandet visar att han bara var sekunder från att mista livet. Kvinnans hugg mot lungsäckarna var så allvarliga att hans liv knappt gick att rädda. 

Kvinnan hade tagit på sig svarta plasthandskar före knivöverfallet och det ettåriga barnet fanns i samma rum. Men mannen lyckades parera flera av huggen, slå bort kniven och knuffa bort kvinnan. 

Hade besöksförbud 

Kvinnan har hela tiden nekat till brott och hävdat att mannen attackerat henne. Men Södertörns tingsrätt dömer henne till åtta års fängelse för mordförsök.

Parets förhållande hade länge varit stormigt. De hade nyligen ansökt om skilsmässa och befann sig i en vårdnadstvist. 

Den aktuella kvällen hade kvinnan besöksförbud men mannen gick med på att träffas ändå. Till en början gick allt bra. Men när kvinnan, som led av en depression vid tillfället, blev kraftigt berusad så gick hon till attack.

Kommentera
Kopiera länk
Dela