Sms friar man från våldtäkt – "Säg ja eller nej eller så dör jag"

- 09/09/2013, 19:52 -
Målsägaren har inte kunnat förklara vad sms:et betyder.
1 av 2

Målsägaren har inte kunnat förklara vad sms:et betyder.

Jessica Gow/Scanpix

Det gör att Svea hovrätt ifrågasätter resten av hans historia.
2 av 2

Det gör att Svea hovrätt ifrågasätter resten av hans historia.

Scanpix

Han dömdes till fängelse för att under knivhot ha tvingat en annan man till oralsex. Nu frias mannen av hovrätten på grund av ett sms som målsägaren inte har kunnat förklara.

STOCKHOLM. Tingsrätten fastslog att mannen gjort sig skyldig till våldtäkt och dömde honom till två års fängelse.

Han hade enligt rätten våldtagit en annan man genom att under knivhot tvinga honom till oralsex. Nu rivs domen upp av Svea hovrätt.

Hovrätten menar att målsägaren ger ett trovärdigt intryck men att uppgifterna om övergreppet saknar detaljer. Särskilt stor vikt lägger rätten vid ett sms som målsägaren skickat strax efter den påstådda våldtäkten med texten "Säg ja eller nej eller så dör jag!".

Kan inte förklara meddelandet

Trots upprepade utfrågningar har mannen inte kunnat berätta vad sms:et betyder. Något som gör att hovrätten ifrågasätter även resten av hans historia.

"Utformningen av sms:et ger ett intryck av att den som skrivit sms:et velat ha svar på en fråga som varit av stor betydelse för honom. Enligt hovrättens mening är det därför märkligt att målsäganden, om det är han som skrivit sms:et, inte kan förklara vad texten i det betyder", skriver hovrätten.

Mannen döms dock till en månads fängelse för grov rattfylla.