Onsdag 21 Apr
Stockholm

45-åring misstänks för sexbrott mot 24 barn

Mannen nekar till alla anklagelser.
1 av 3
Mannen nekar till alla anklagelser. Foto: Claudia Bresciani/Scanpix
Här dog den 13-åriga flickan.
2 av 3
Här dog den 13-åriga flickan. Foto: JONAS ERIKSSON/Scanpix
3 av 3

Den 45-årige mannen som misstänks ha drivit en 13-årig flicka till självmord i Kumla åtalades i dag. Han misstänks för 25 sexbrott mot 24 barn i åldrarna 11 till 13 år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sexbrott mot 24 barn

Åtalet mot mannen rymmer 25 åtalspunkter gällande olika sexualbrott mot barn. 24 barn, varav 23 flickor, ska ha blivit utsatta från allt från våldtäkt till grovt utnyttjande av barn för sexuell posering. De allra flesta är 13 år, men en flicka är 11 år.

Bevisen mot 45-åringen består främst av teknisk undersökning av mannens dator och hans omfattande aktiviteter på nätet. 

KUMLA. Den 8 mars tog en 13-årig flicka sitt liv genom att hoppa framför ett tåg i Kumla

Den efterföljande utredningen visade att flickan blivit sexuellt utnyttjad och utsatt för hot på nätet. En man hade bland annat hotat att sprida nakenbilder på flickan om hon inte gjorde som mannen ville – något som drev flickan till självmord. 

Den yngsta var 11 år

45-åringen ska bland annat ha påstått att han filmat allt flickan gjort i webbkameran. Något han använde för att på nytt tvinga henne att posera naken för honom. Flickan vädjade till mannen vid flera tillfällen om att han skulle förstöra filmen och hon hotade även med att ta sitt liv om han inte gjorde det. Trots det fortsatte mannen att hota henne.

En stor polisutredning inleddes och det visade sig snart att en mängd andra flickor blivit utsatta för sexbrott på nätet av samma person. Kort därefter greps en 45-årig man som var tränare i ett flickidrottslag.

Nu har mannen åtalats misstänkt för 25 sexbrott mot 24 barn i åldrarna 11 till 13 år. 45-åringen åtalas bland annat för våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, ofredande och flera försök till grovt utnyttjande av barn för posering. 

Tog kontakt via Skype

Mannen misstänks ha hotat med att lägga ut manipulerade nakenbilder på flickor om de inte poserade för honom i webbkameran. 

Förundersökningen är omkring 2 000 sidor stor och visar, enligt åklagaren, att mannen använt flera nätalias, bland annat "bealarsson97", för att komma i kontakt med flickor, bland annat på Skype. Han misstänks även för att ha våldtagit en flicka vid ett femtontal tillfällen.

45-åringen nekar till alla anklagelser. Han säger att han inte haft något kontakt med den 13-åriga flickan som begick självmord. Han kan inte förklara varför det finns konversationer med flickan i hans dator.

– Jag är otroligt ledsen för hennes föräldrar. Alltså, det är ju hemskt, säger mannen i förhör.

Kommentera
Kopiera länk
Dela