Partiledaren Stefan Jacobsson under högerextrema Svenskarnas partis demonstration på första maj i Jönköping
1 av 4
Partiledaren Stefan Jacobsson under högerextrema Svenskarnas partis demonstration på första maj i Jönköping - Foto: Mikael Fritzon/Scanpix
Här är tre av de kommentarer som utgivaren tidigare åtalats för.
2 av 4
Här är tre av de kommentarer som utgivaren tidigare åtalats för.
3 av 4
4 av 4

Ansvarig utgivare för nazistsajt åtalas – igen

Svenskarnas partis nazistiska nyhetssajt Realisten är i blåsväder igen. Nu har den ansvarige utgivaren åtalats misstänkt för hets mot folkgrupp.


Tidigare fall

"Det var tusan så många zigenare vi plötsligt har inplanterat här i landet, och till vilken nytta?".

Så inleds en av de kommentarer på nynazistiska Svenskarnas partis sajt Realisten som tidigare lett till åtal.

Kommentaren fortsätter med att kalla romer för "parasiter" flera gånger.

En kommentar till en artikel på nazistiska Svenskarnas partis nyhetssajt Realisten utgör hets mot folkgrupp, enligt Justitiekanslern (JK).

Enligt Expo har sajtens ansvarige utgivare på nytt åtalats för hets mot folkgrupp. Mannen är sedan tidigare under åtal för en liknande händelse och den stämningsansökningen kommer att slås ihop med den nya. 

"…dalkarlarna marscherar till Stockholm och slänger ut dessa vidriga förrädare, råttor, odjur, blodsugande folkförintande nosferatus och ger dem inte bara näthat utan det hat de förtjänar i verkligheten, manifesterat på ett språk som de förstår", stod det i kommentaren enligt Expo.

JK inledde en förundersökning om hets mot folkgrupp i juni. Den tidigare åtalspunkten sattes redan i maj. Rättegången kommer att hållas i Stockholms tingsrätt i november.

/
tal
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Tiotusentals demonstrerade mot polisvåld

Världens äldsta träbygge hittat i Zambia

En 476 000 år gammal träkonstruktion har grävts fram i Zambia, rapporterar SVT Nyheter. Träkonstruktionen är den äldsta som hittills har hittats.

Sis-chefer tagna ur tjänst efter intervjuer

1 timme sedan
Två centrala chefer för Statens institutionsstyrelse (Sis) har tagits ur tjänst och anmälts till Statens ansvarsnämnd (San), rapporterar SVT Nyheter.

Sågverk övertänt i Nora – räddningstjänsten på plats

1 timme sedan
Det gamla sågverket vid Dammsjön i Nora kommun i Västmanland brinner. Byggnaden är helt övertänd och räddningstjänsten kommer att låta den brinna ner.

Över 30 döda efter explosion på bränsledepå i Benin

1 timme sedan
Minst 34 människor har dödats i Benin i samband med att en olaglig bränsledepå exploderat i landets södra del, nära gränsen mot Nigeria.

Duda: Spannmålstvisten är liten

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda beskriver tvisten om ukrainsk spannmålsimport till Polen som liten, rapporterar polska nyhetsbyrån PAP. Enligt presidenten kommer det inte att allvarligt skada bilaterala relationer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.