Mannen nekar till brott.
1 av 4
Mannen nekar till brott. - Foto: TT
Misstankarna mot mannen uppstod över tio år efter att brotten ska ha ägt rum.
2 av 4
Misstankarna mot mannen uppstod över tio år efter att brotten ska ha ägt rum. - Foto: TT
Flickan ska ha mått psykiskt dåligt och berättat om övergreppen.
3 av 4
Flickan ska ha mått psykiskt dåligt och berättat om övergreppen. - Foto: Claudio Bresciani/TT
Åklagaren tror på en fällande dom.
4 av 4
Åklagaren tror på en fällande dom. - Foto: Jessica Gow/TT

50-åring åtalas för att ha sexutnyttjat småflickor

En 50-årig man har åtalats misstänkt för en rad sexbrott mot två unga flickor.
– Jag kan inte kommentera det här på grund av brottens känsliga karaktär, säger åklagare Anders Persson.


Psykiska problem

Misstankarna mot mannen kom över tio år efter att övergreppen ska ha ägt rum. Anledningen ska ha varit att en av flickorna fått psykiska problem, haft svårt att sova samt reagerat starkt då hon såg 50-åringen på stan.

ÖREBRO. En 50-årig man i Örebro åtalas misstänkt för flera fall av sexuellt utnyttjande av två småflickor. Brotten ska ha skett under början av 2000-talet då flickorna var mellan fyra och sex respektive nio och tio år gamla.

– Med hänsyn till alla berörda parter i det här målet så kan jag inte svara på några frågor, säger åklagare Anders Persson till Nyheter24.

Misstänks ha skett under flera år

Mannen ska under en period mellan 2001 och 2003 ha haft sexuellt umgänge med den yngsta flickan vid minst 22 tillfällen. Majoriteten av brotten bedöms av åklagaren som grova. Det ska ha rört sig om allt från smekningar till försök till penetration. 

"Det sexuella umgänget har bestått i att X försökt att tränga in med sin penis i hennes vagina", skriver åklagaren i stämningsansökan. 

Misstankarna mot mannen uppstod förra året efter att flickan börjat må psykiskt dåligt och berättat om övergreppen. En förundersökning inleddes och nu har åklagare Anders Persson bestämt sig för att åtala 50-åringen som nekar till brott. I bevisningen mot mannen finns bland annat vittnen som hört flickorna berätta om händelserna.

– Jag hade inte åtalat honom om jag inte trodde på en fällande dom, säger Andersson. 

/
Man
/
tal
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.