Bison hade änglavakt och befinner sig just nu på AniCura Läckeby djursjukhus.
1 av 3
Bison hade änglavakt och befinner sig just nu på AniCura Läckeby djursjukhus. - Foto: Foto: AniCura Läckeby djursjukhus
Det var i fredags kväll som Bison kom hem blödandes från både näsa och mun. Det visade sig sen att han hade blivit skjuten rakt genom gommen.
2 av 3
Det var i fredags kväll som Bison kom hem blödandes från både näsa och mun. Det visade sig sen att han hade blivit skjuten rakt genom gommen. - Foto: Foto: AniCura Läckeby djursjukhus
Som tur var hamnade kulan snett och Bison kunde undgå skador på hjärnan.
3 av 3
Som tur var hamnade kulan snett och Bison kunde undgå skador på hjärnan. - Foto: Foto: AniCura Läckeby djursjukhus

Katten Bison sköts med ett gevär rakt i munnen

Ägaren Lina Eklöf misstänker att Bison hölls fast innan han sköts. – Det är så utstuderat och brutalt. De har verkligen velat avrätta honom, säger hon till Nyheter24.


Katten Findus hade inte samma tur

Katten Findus sköts i magen med ett luftvapen och fick så svåra skador att han senare fick avlivas.

– Jag ropar och visslar men ingen kommer, sade ägaren Per när Nyheter24 intervjuade honom. 

BÖDA. Lina Eklöf, 45, från Böda på norra Öland märkte att allting inte stod rätt till med katten Bison när han som vanligt dök upp på hennes fönsterbräde på fredagskvällen. 

– Han blödde kraftigt ur både näsa och mun, och tassarna var fulla med intorkat blod. Först trodde jag att han hade blivit påkörd, säger Lina Eklöf till Nyheter24.

Lina ringde upp sin granne som körde henne till Läckeby Djursjukhus där de kunde konstatera att Bison hade blivit skjuten. Vid tredje röntgen fann veterinären en gevärskula på 2-3 centimeter sittandes i Bisons nackskinn. Snart hittades även ingångshålet som satt i gommen. 

Lina har polisanmält händelsen och har själv gjort en efterlysning via Facebook. Hennes inlägg har hittills fått över 900 delningar.


Blivit fasthållen

Enligt Lina cirkulerar det rykten på orten om att någon sätter ut djurfällor och hon misstänker att katten Bison eventuellt först har fångats i en fälla eller på något sätt hållits fast innan han sköts.

– Det är så utstuderat och brutalt. De har verkligen velat avrätta honom och eftersom blodet var intorkat under tassarna gissar jag att han har legat avsvimmad ett tag innan han kunde bege sig hemåt.

Bison blev i fredags inlagd på intensivvården och är fortfarande kvar på djursjukhuset.

Men enligt Lina hade han änglavakt då kulan som tur var inte hade gått genom hjärnan.

– Han vill fortfarande inte äta då han är svullen i gommen, men de räknar med att han ska bli helt återställd, säger Lina.

Vågar inte släppa ut katterna

Förutom Bison har Lina tre andra katter, nu vågar hon inte släppa ut dem längre.

– Jag hade en till katt, en bror till Bison, som försvann för två månader sedan och jag har fortfarande ingen aning vad som har hänt med honom. Jag vet inte om han kan ha blivit skjuten också. 

Polisen rubricerar händelsen som djurplågeri och har enligt Lina ett par tips som de håller på att följa upp, men ännu ingen misstänkt. 

Lisas känslor är just nu blandade.

– Jag känner en fortsatt avsky för den som kan ligga bakom detta och önskar att den skyldige åker fast, inte minst för att personen ska få sig en tankeställare. Samtidigt känner jag mitt i allt en lättnad över att utgången blev som den blev.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!