En av katterna fick avlivas.
En av katterna fick avlivas. - Foto: Polisen

Katt kastades in i vägg – tvingades avlivas

Kvinnan lämnade honom i lägenheten – då kastade han in en av hennes katter i väggen.


Katt sköts i munnen

Tidigare i veckan skrev Nyheter24 om katten Bison som någon försökt "avrätta" genom att skjuta honom i munnen. Mot alla odds klarade han sig undan med livet i behåll.

MULLSJÖ. Hon lämnade en lugn lägenhet där en man fick sällskap av hennes katter. Hon kom tillbaka till en döende katt och blod på golvet.

I augusti förra året kastade den 27-årige mannen i Mullsjö in en av kvinnans katter i väggen – detta sedan den rivit honom på armen, hävdar han.

Avlivades dagen därpå

Enligt Jönköpings-Posten råkade mannen även klämma en av de andra katterna i en dörr.

Dagen efter togs katten som kastats in i väggen till veterinären som tog beslut om att den skulle avlivas.

Döms till dagsböter

Nu har 27-åringen dömts mot sitt nekande för djurplågeri. Rättsläkaren som vittnade i rättegången menar att smällen katten åsamkas varit så kraftfull att mannen inte endast kan ha agerat "reflexmässigt" som han hävdat.

Straffet blev dagsböter. Han ska även betala ett skadestånd till kvinnan på 8 000 kronor, skriver Jönköpings-Posten.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.