Kvinna i hijab höggs ihjäl – polisen misstänker hatbrott

- 23/06/2014, 12:15
Kvinnan filmades av en övervakningskamera endast 20 minuter innan hon dödades.
1 av 2

Kvinnan filmades av en övervakningskamera endast 20 minuter innan hon dödades.

Essex Police / Youtube

Polisen tror att kvinnan kan ha mördats på grund av hennes klädsel.
2 av 2

Polisen tror att kvinnan kan ha mördats på grund av hennes klädsel.

Essex Police / Youtube

Kvinnan knivhöggs 16 gånger, bland annat i ryggen och huvudet. Polisen tror nu att hennes klädsel kan vara motivet till brottet.

ESSEX. Nahid Almanea, en 31-årig utbytesstudent från Saudiarabien, studerade engelska vid universitetet i Essex, England. Under en promenad genom en park på torsdagen överfölls hon och dödades med 16 knivhugg, skriver Daily Mail.  

Misstänker hatbrott

Polisen tror att kvinnan kan ha dödats på grund av hennes klädsel, då hon bar hijab

– Utifrån offrets klädsel kan gärningsmannen ha identifierat henne som muslim och det är ett av våra huvudspår i utredningen, även om det inte finns några klara bevis för att hon blev dödad på grund av hennes religion, säger Tracy Hawkings, en av utredarna, till Daily Mail. 

Polisen varnar

Det här är det andra brutala knivöverfallet som inträffat i området under våren. I mars mördades James Attfield i samma park, då han blev attackerad och fick ta emot omkring 100 knivhugg. Polisen varnar nu invånare från att gå ut ensamma.

En man gripen

En 52-årig man som bor i området har gripits och förhörts av polisen. Endast 20 minuter före överfallet fångades kvinnan på en övervakningsfilm utanför en affär, och polisen har valt att dela med sig av filmen till allmänheten för att kunna lösa brottet, skriver Daily Mail. 

Se övervakningsfilmen här: