Kniven som Jack The Ripper sägs ha använt.
1 av 2
Kniven som Jack The Ripper sägs ha använt. - Foto: AP
Jack The Ripper har länge varit ett mysterium.
2 av 2
Jack The Ripper har länge varit ett mysterium. - Foto: AP

Efter 126 år: DNA har avslöjat seriemördaren Jack the Ripper

Det verkar som att mystiken kring en av världens mest kända seriemördare har lättat. Allt tack vare DNA-teknik.


Vem var han?

Jack the Ripper var en eller möjligtvis flera seriemördare som mellan augusti och november 1888 mördade ett antal kvinnor som nattetid försörjde sig påprostitution i East End, London. Polisen löste aldrig officiellt fallen. Antalet offer som Jack Uppskäraren mördade är okänt.

Modern DNA-teknik verkar ha löst ett av kriminalhistoriens mest uppmärksammade fall: ”Jack the Ripper" seriemördaren som gäckade London under slutet av 1800-talet, vars identitet har förblivit ett frågetecken fram till nu. 

Blod från en sjal som påträffades vid en av de mördade kvinnorna har analyserats och binder en av de sex huvudmisstänkta till dådet, enligt tidningen Daily Mail

Var misstänkt

På schalen fanns nämligen blod från både offret och gärningsmannen. DNA-fynden har jämförts med släktingar som lever i dag och kallas "helt säkra" an den brittiska tidningen. 

Så vem var då Jack The Ripper? Jo, det var den polskfödde frisören Aaron Kosminski, som arbetade i området kring Whitechapel där morden skedde. Kosminski var en av de huvudmisstänkta. 

Skar ut organ

Morden utfördes kallblodigt på platser där det fanns folk alldeles i närheten.

Tillvägagångssättet var att skära av strupen mycket djupt och sedan skända kropparna genom att öppna buken och skära ut inre organ. Sättet att skända kropparna på har gett upphov till teorin att “Uppskäraren” hade kunskaper i anatomi. Nu var han alltså frisör. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!