En man döms nu efter att ha trakasserat en tiggare.
1 av 3
En man döms nu efter att ha trakasserat en tiggare. - Foto: TT Bild
2 av 3
- Foto: TT Bild
3 av 3
- Foto: TT Bild

Man släpade tiggande kvinna i 30 meter

En man trakasserade en kvinna som tiggde utanför en butik. Han drog henne i armarna, lyfte upp henne och släpade iväg henne.


LINKÖPING. En 47-årig man har nu dömts för ofredande efter att han trakasserat en kvinnlig tiggare utanför en Ica-butik i Rimforsa utanför Linköping i april, skriver Östgöta-Correspondenten.

Enligt vittnen ska mannen ha tagit tag i hennes armar, lyft upp henne från marken och skakat på henne samt skrikit på engelska att hon skulle försvinna därifrån. 

Hävdar att hon försökte sälja sex

Mannen nekar till alla anklagelser, och menar i stället att kvinnan erbjudit honom sexuella tjänster och att detta fick honom att tappa fattningen.

Linköpings tingsrätt menar dock att detta är en "uppenbar efterhandskonstruktion utan stöd från den övriga utredningen", skriver Corren . 

Straffet blir förmodligen 100 dagsböter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.