Domstolen höll inte med om att det var våldtäkt.
1 av 2
Domstolen höll inte med om att det var våldtäkt. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
En flaska användes för att förnedra pojken.
2 av 2
En flaska användes för att förnedra pojken. - Foto: Tomas Oneborg SvD / TT

Domstol: Köra en flaska mellan pojkes skinkor är inte våldtäkt

Skyllde på att det var ett skämt.


Två pojkar förde en flaska fram och tillbaka mellan en klasskompis nakna skinkor, trots att han inte ville det. Nu har de dömts av Östersunds tingsrätt, men inte för våldtäkt skriver Dagens Juridik.

Offrets advokat tyckte att det hela var en våldtäkt, men det ville inte åklagaren eller domstolen hålla med om. Händelsen där pojkarna "simulerade ett analt samlag" ansågs vara sexuellt, men eftersom flaskan aldrig fördes in i analen tyckte de inte att det var jämförbart med ett tvingande samlag. Istället för våldtäkt dömdes pojkarna istället för sexuellt tvång.

När övergreppet skedde var pojkarna 16 år, och de bodde på samma elevhem. Offret var så full att han inte kunde försvara sig, och medan två pojkar använde flaskan filmade en tredje mycket närgånget.

Pojkarna menade enligt Dagens Juridik att det bara var ett skämt, men de hade svårt att förklara för domstolen vad som var så roligt med det. Det får de nu tänka ut under den ungdomstjänst som de dömdes till.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.