Tisdag 26 Okt
Stockholm

Nu vill våldtäktsdömde tv-läkaren ha tillbaka sin läkarlegitimation

Troilius vid rättegången 2007.
1 av 4
Troilius vid rättegången 2007. Foto: Stig-Åke Jönsson
En rättegång som följdes av ett stort medieuppbåd.
2 av 4
En rättegång som följdes av ett stort medieuppbåd. Foto: Drago Prvulovic
Troilius dömdes för grov våldtäkt.
3 av 4
Troilius dömdes för grov våldtäkt. Foto: Stig-Åke Jönsson
Nu vill han ha tillbaka sin läkarlegitimation.
4 av 4
Nu vill han ha tillbaka sin läkarlegitimation. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Vill verka som läkare igen.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tv-läkaren Carl Troilius, känd från serien "Plastikkliniken", dömdes 2007 för grov våldtäkt efter att ha sövt och våldtagit en då 24-årig kvinnlig patient. Något som också ledde till att Troilius, som numera heter Carl Esbjörnsson, blev av med sin läkarlegitimation.

Bild: TT

Men nu vill Troilius, som släpptes 2010, enligt Expressen få tillbaka sin läkarlegitimation. Något som han försökt flera gånger sedan han släpptes, men utan lycka. I hans nya ansökan som lämnats in till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) skriver Troilius enligt Expressen att han är mycket ångerfull och att han "är en ny människa efter att ha genomgått behandling och avtjänat sitt straff".

Bild: TT

Expressen har dock även varit i kontakt med patienten som våldtogs av Troilius – och hon köper inte att han skulle ha ändrat på sig.

– Jag tror inte på det ett dugg. En människa som har gjort något sådant här ångrar sig inte. Jag tycker att det är löjligt att han försöker få tillbaka sin legitimation. Läkare är en grupp som ska rädda livet på människor, dit hör inte han till. Det här är en skymf mot hela läkarkåren och jag hoppas att Socialstyrelsen nekar honom detta, säger hon till tidningen.

Det kan dock dröja innan Troilius får ett svar – enligt Expressen kan ett slutgiltigt besked från HSAN dröja till i höst.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela