Lördag 31 Jul
Stockholm

Hon väntade på ambulans – då försökte en man att våldta henne

Sara blev utsatt för våldtäktsförsök när hon väntade på ambulans sittandes på en bänk,
1 av 4
Sara blev utsatt för våldtäktsförsök när hon väntade på ambulans sittandes på en bänk,. Foto: TV4
Det hände i Gävle.
2 av 4
Det hände i Gävle. Foto: TV4
Sara.
3 av 4
Sara. Foto: TV4
På Rådhuseplanaden i Gävle.
4 av 4
På Rådhuseplanaden i Gävle. Foto: TV4

Sara väntade på en ambulans. Då kom en okänd man fram och försökte våldta henne.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På Rådhuseplanaden i Gävle låg Sara på en bänk med kraftiga magsmärtor för att invänta ambulans. Sara och hennes pojkvän Kim var på väg hem från en fest. Ambulansen hittade inte henne utan hennes pojkvän fick gå att möta ambulansen.

– Smärtan blev värre och värre under kvällen och till slut fick jag så ont att jag inte kunde gå. Det var då jag lade mig på en parkbänk nära busshållplatsen, säger Sara till Brottsplats Sverige.

Precis när Kim lämnade Sara vid bänken dök en man upp och satte sig bredvid henne. Han tog tag i hennes hår och drog ner henne i hans knä. För att tysta henne la han jackan över henne. Hon hade byxorna uppknäppta på grund av smärtan och då började han att tafsa innanför hennes bh och trosor. Hon gjorde allt för att komma undan.

När hennes pojkvän kommer tillbaka med ett annat par pratar de med våldtäktsmannen. Men alla försvinner när ambulanspersonalen ber alla att skingra sig när de väl kommit till platsen. Efter våldtäktsförsöket har Sara inte velat gå till skolan.

– Det kändes hemskt. Jag vågade inte gå själv på stan och jag ville bara vara hemma, säger Sara.

Nu är polisen mån om att komma i kontakt med paret som hjälpte Sara och polisen är rädd att mannen kan slå till igen.

– Vi befarar att den här gärningsmannen söker upp kvinnor som har hamnat i en situation där man har svårt att ta hand om sig själv för stunden, säger Mikael Hedström som är polisens presstalesman i Gävleborgs län till Brottsplats Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela