Onsdag 22 Sep
Stockholm

Familjens starka sorg efter Lisa Holm-rättegången: "Oerhört tragiskt"

Lisa Holms familj.
1 av 3
Mordet och rättegången har berört hela Sverige. Foto: tt bild
Lisa Holm blev 17 år gammal.
2 av 3
Lisa Holm blev 17 år gammal. Foto: TT Nyhetsbyrån
Nerijus Bilevicius kommer också att utvisas efter avtjänat straff.
3 av 3
Nerijus Bilevicius kommer också att utvisas efter avtjänat straff. Foto: TT Bild

I dag fastställde hovrätten livstidsdomen för Nerijus Bilevicius.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I dag blev det klart att Nerijus Bilevicius döms till livstids fängelse i Göta Hovrätt för mordet på 17-åriga Lisa Holm i juni 2015. Hovrätten fastställer därmed tingsrättens dom.

Göta hovrätt har fäst viss vikt vid en händelse dagen innan Lisa Holm försvann, då en man som ville fråga om vägen försökte locka till sig en joggande kvinna. Hovrätten anser att mycket talar för att mannen var Nerijus Bilevicius. Tingsrätten valde att inte lägga vikt vid det vittnesmålet.

Hovrätten anser, liksom tingsrätten, att mordet hade ett sexuellt motiv. Flickans kropp var delvis avklädd när den hittades.

Lisa Holm-målet har uppmärksammats oerhört mycket och detta är något som, säger familjens juridiska ombud Tore Brandtler, föräldrarna inte har kunnat värja sig emot, exempelvis inte alla spekulationerna om hur hon blev bragt om livet.

– Jag tänker på systern, en syskonrelation är ju oftast den man har längst i livet men den biten är borta, två flickor som man kan tänka sig skulle ha mycket gemensamt livet ut. Det är oerhört tragiskt, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela