Keith släpptes efter 33 år – då nya bevis rentvått honom.
1 av 4
Keith släpptes efter 33 år – då nya bevis rentvått honom.
Keith Allen Harward
2 av 4
Keith Allen Harward
Keith Allen Harward och han dåvarande flickvän.
3 av 4
Keith Allen Harward och han dåvarande flickvän.
Jerry L Crotty, mannen som nya bevis pekar på.
4 av 4
Jerry L Crotty, mannen som nya bevis pekar på.

Satt fängslad i 30 år för våldtäkt och mord – i går släpptes han efter nya DNA-bevis

Keith Allen Harward dömdes till 33 års fängelse efter ett hänsynslöst brott. I går släpptes han fri – efter att nya bevis rentvått honom.


Keith Allen Harward var 26 år när han dömdes till 33-års fängelse efter han skakat om en hel stad med ett ovanligt grovt brott. Han misshandlade en man till döds och våldtog offrets fru vid ett flertal gånger.

Mannen bet kvinnan i benet flera gånger men blev polisen kunde först inte koppla mordet till honom. Ett halvår greps han, då han bitit sin flickvän i handen. Detta gjorde polisen misstänksam och de kallade in en expert som sade att Harwards tandavtryck stämde överens med de i offrets ben, skriver Richmond Times Dispatch.

Harward har hela tiden nekat till brott och kvinnan kände inte igen mannen under rättegången, men dömdes ändå till livstids fängelse.

I går, 33 år efter domen, släpptes han fri efter att nya DNA-tester rentvått honom helt. Nya tester pekar nu mot en av Keiths kollegor, Jerry L Crotty. Kvinnan kände igen Jerry från brottsnatten och flera DNA-spår från platsen kunde kopplats till honom. Något som då fick Kieth frigiven.

Jerry L Crotty, som alltså tros vara den verkliga gärningsmannen, dog i ett fängelse i Ohio 2006, då han avtjänade ett straff för kidnappning, skriver WTKR.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.