Det var sent på eftermiddagen torsdagen den 7 april som tre rånare slog till mot en exklusiv klockbutik i centrala Skövde.
1 av 5
Det var sent på eftermiddagen torsdagen den 7 april som tre rånare slog till mot en exklusiv klockbutik i centrala Skövde. - Foto: Brottsplats Sverige
En av rånarna tog fram ett vapen och riktade mot Susanne Koivusaari som jobbar i butiken.
2 av 5
En av rånarna tog fram ett vapen och riktade mot Susanne Koivusaari som jobbar i butiken. - Foto: Brottsplats Sverige
En tredje rånare sprang fram till montern och försökte slå sönder rutan med en hammare. Men montern hade pansarglas – som inte gav vika för hans slag.
3 av 5
En tredje rånare sprang fram till montern och försökte slå sönder rutan med en hammare. Men montern hade pansarglas – som inte gav vika för hans slag. - Foto: Brottsplats Sverige
Rånarna var inne i butiken i ungefär 20 sekunder innan de flydde från platsen.
4 av 5
Rånarna var inne i butiken i ungefär 20 sekunder innan de flydde från platsen. - Foto: Brottsplats Sverige
Vet du vilka personerna är? Hör av dig till polisen på 114 14.
5 av 5
Vet du vilka personerna är? Hör av dig till polisen på 114 14. - Foto: Brottsplats Sverige

Rånet mot klockbutiken misslyckas totalt – hjälp polisen att hitta männen

När rånarna skulle slå till mot en exklusiv klockaffär gick det inte som de hade tänkt sig. Alla tre fastnade även på en övervakningsfilm. Nu vill polisen ha hjälp att hitta dem.


Det var sent på eftermiddagen torsdagen den 7 april som tre rånare slog till mot den exklusiva klockbutiken "Pagoldhs ur" i centrala Skövde. Susanne Koivusaari, som jobbar i butiken, befann sig bakom kassan när rånarna klev in.

– En man kommer in och jag säger hej till honom. Men han hälsar inte tillbaka och tittar mig inte i ögonen. Då kände jag med en gång att det var något som inte stämde. Och när jag tänkte det lutade han sig bakåt och höll dörren öppen till den andra rånaren, säger Susanne Koivusaari till Brottsplats Sverige.

Mannen tog sedan fram ett vapen och riktade det mot Susanne Koivusaari.

– Jag sprang mot bakvägen och tryckte på överfallslarmet. Min man låste in sig på toaletten, så jag visste att han var i tryggt förvar där inne när jag själv sprang ut, säger Susanne Koivusaari.

Bildkälla: Brottsplats Sverige

En tredje rånare sprang fram till montern och försökte slå sönder rutan med en hammare. Men montern, som innehöll de exklusiva klockorna, hade pansarglas – som inte gav vika för hans slag.

Bildkälla: Brottsplats Sverige

Rånarna var inne i butiken i ungefär 20 sekunder innan de flydde från platsen.

På vägen ut verkade de heller inte haft nerverna med sig. Mannen med pistolen laddade den till exempel en gång för mycket vilket gjorde att kulor föll ner på golvet. Mannen med hammaren hade så bråttom ut att han tappade den vid tröskeln, och var tvungen att stanna upp för att plocka upp den igen.

Bildkälla: Brottsplats Sverige

Polisen misstänker att rånet är utfört av en liga eftersom ett liknande rån också skett i Kalmar. Eftersom de tre gärningsmännen är omaskerade tolkar polisen det också som att de inte är från Skövdetrakten, berättar polisen Yunus Yilmaz.

– En av dem, särskilt pistolmannen, har bott i Sverige någon gång eftersom han kunde något ord på svenska. Så vi har goda förhoppningar om att någon av dem bott i Sverige ett tag så det går att känna igen honom, säger han.

Butiksmedarbetaren Susanne Koivusaari skadades inte fysiskt vid rånet. Däremot är hon arg.

– Man blir så jädra förbannad att de kommer in och förstör vår butik. Det är många som frågar hur vi kan fortsätta med det här. Men det går ju inte bara att lägga ner. Man kan inte vika sig för brottsligheten, säger Susanne Koivusaari till Brottsplats Sverige.

Se övervakningsfilmen från rånet här:


Vet du vilka personerna är? Hör av dig till polisen på 114 14.

Bildkälla: Brottsplats Sverige

Brottsplats Sverige sänds på torsdagar klockan 21.00 i TV4.

Ran
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.