Polisen släpper nu bild och namn på den mördade 23-åringen.
1 av 3
Polisen släpper nu bild och namn på den mördade 23-åringen. - Foto: Polisen/TT
Mannen heter Ramin Sherzaj.
2 av 3
Mannen heter Ramin Sherzaj. - Foto: Polisen
2 dagar efter kidnappningen hittade polisen denna bil – som kan vara inblandad i kidnappningen.
3 av 3
2 dagar efter kidnappningen hittade polisen denna bil – som kan vara inblandad i kidnappningen. - Foto: Polisen

​Nu släpps namn och bild på den mördade 23-åringen

Polisen hoppas kunna få mer information som för utredningen framåt.


Det var den 3 april som 23-åringen kidnappades i Gävle. Mannen har nu hittats död söder om Sundsvall. Nu går polisen ut med bild och namn på mannen.

Mannen uppges vara Ramin Sherzaj.

– Det finns personer som lämnat anonyma tips i utredningen och dessa ombeds höra av sig igen, säger polisens presstalesman Mikael Hedström till Aftonbladet.

Ramin Sherzaj drogs motvilligt in i en bil vid Slottstorget i Gävle på kvällen den 4 april. Enligt vittnen var bilen en grå eller silverfärgad Audi. Två dagar efter kidnappningen anträffades en utbrunnen, grå Audi A3 21 kilometer norr om Bergforsen vid länsväg 331. Polisen vill nu veta mer om fordonet som Ramin kan ha förts i.

Ramins flickvän uppges vara en av sju häktade, misstänkta för inblandning i människorovet. Fram tills i går var Ramin spårlöst borta – och hittades död utanför Sundsvall.

När Ramin mördades, om det var vid kidnappningstillfället eller efter en tid som frihetsberövad, och av vem, vet vi inte.

– Vi är därför intresserade av alla tips och iakttagelser som allmänheten kan ha både om Ramin Sherzaj, bilen som tros ha använts eller själva brottet, säger Mikael Hedström.

Fler personer kan vara inblandade i människorovet.

– När det är sett så här stort mål kan man inte utesluta att fler gripanden kan bli aktuella, säger Mikael Hedström till Aftonbladet.

Vet du något? Lämna tips till polisen på 114 14 och hänvisa till ärendet 5000-K391862-16

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.