18-årige David Becker fick en villkorlig dom på två år efter att ha sexuellt ofredat två kvinnor.
1 av 3
18-årige David Becker fick en villkorlig dom på två år efter att ha sexuellt ofredat två kvinnor. - Foto: WWLP CHANNEL 22 NEWS
Becker erkände och slapp då fängelsestraff.
2 av 3
Becker erkände och slapp då fängelsestraff. - Foto: WWLP CHANNEL 22 NEWS
Händelsen ägde rum i april tidigare i år.
3 av 3
Händelsen ägde rum i april tidigare i år. - Foto: WWLP CHANNEL 22 NEWS

18-åringen erkände sexuellt ofredande – fick ändå gå fri

David Becker stod åtalad för att ha sexuellt ofredat två kvinnor och blev dömd till två års fängelse till en början.


David Becker,18 år, från Massachusetts, USA, ska tidigare i år sexuellt ofredat två kvinnor som somnat efter en fest som de tre varit på.

Becker och några andra ungdomar ska enligt sajten Mashable hjälpt till att städa efter att festen tagit slut. De två tjejerna gick efter det in i ett rum och somnade, Becker gick däremot efter och började penetrera de båda med sina fingrar.

Becker har i en polisrapport erkänt att han tagit på en av kvinnorna och att han trodde det var okej eftersom hon inte stoppade honom. Den andra tjejen hävdar han däremot att han aldrig rörde.

Åklagaren yrkade på två års fängelse för 18-åringen men under rättegången fick Becker möjligheten att erkänna brottet, vilket i sin tur skulle leda till att han skulle få en villkorlig dom men att alla anklagelser mot honom skulle försvinna efter dessa två år.

– Han kan nu se framåt på ett liv utan bördan att vara registrerad som en sexualförbrytare, ska hans advokat Thomas Rooke sagt enligt MassLive.com.

Becker erkände brottet och fick en villkorlig dom. Det betyder att han inte får använda droger eller alkohol under två år och måste undvika de två tjejer han sexuellt ofredat. Om han lyder dessa tre saker kommer hans register inte visa att han är dömd för sexuellt ofredande, skriver Mashable.

Efter domen rasar internet där han kallas för "våldtäktsmän" och att han klassades som "inte ond då han var en snäll kille".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.