Lördag 25 Sep
Stockholm

19-åring åtalas för sexbrott på festival – trots att offret är okänt

Det var under Trästocksfestivalen i Skellefteå i slutet på juli som flera misstänkta fall av sexuella ofredanden ska ha skett. Bilderna är dock från andra tillfällen.
1 av 3
Det var under Trästocksfestivalen i Skellefteå i slutet på juli som flera misstänkta fall av sexuella ofredanden ska ha skett. Bilderna är dock från andra tillfällen. Foto: TT Nyhetsbyrån
Nu åtalas en 19-årig man för sexuellt ofredande – trots att det inte finns något känt offer. Bilden är från ett annat tillfälle.
2 av 3
Nu åtalas en 19-årig man för sexuellt ofredande – trots att det inte finns något känt offer. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: TT Nyhetsbyrån
Mannen nekar till brott. Bilden är från ett annat tillfälle.
3 av 3
Mannen nekar till brott. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: TT Nyhetsbyrån

Trots att man inte vet vem offret är åtalas nu en 19-åring för sexuellt ofredande under en musikfestival i Västerbottens län.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under Trästocksfestivalen i Skellefteå i slutet på juli som flera misstänkta fall av sexuella ofredanden ska ha skett, något bland annat Västerbottens-Kuriren skrivit om.

Nu åtalas en 19-årig man från Skellefteå för sexuellt ofredande – trots att det inte finns något känt offer, skriver SVT Västerbotten.

Mannen ska under musikfestivalen ha ofredat en kvinna genom att ta henne mellan benen, men har i förhör nekat till brott.

Och trots att man alltså inte vet vem offret är tror ändå åklagaren på en fällande dom. Anledningen är att det finns uppgifter från vittnen som ska ha observerat vad som skedde.

Totalt anmäldes tolv sexuella ofredanden under Trästockfestivalen. Elva av dem ska ha hänt på festivalområdet, flera av de under spelningar.

Några gärningsmän fans dock bara hälften av fallen, skriver SVT Västerbotten.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Är du orolig för att gå på festival?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela