Nerijus Belivicius vill bli flyttad.
1 av 3
Nerijus Belivicius vill bli flyttad. - Foto: Polisen/TT
Anledningen ska vara att han vill komma närmare sin familj.
2 av 3
Anledningen ska vara att han vill komma närmare sin familj. - Foto: Polisen
Han dömdes till livstids fängelse förra året.
3 av 3
Han dömdes till livstids fängelse förra året. - Foto: Polisen

Lisa Holms mördare har tröttnat på fängelset – vill åka hem

Belivicius saknar sin familj – nu vill han inte vara kvar i Sverige längre.


Mordet på 17-åriga Lisa Holm förra sommaren har i domstol beskrivits som en ”avrättning”, och fallet skakade ett helt land.

Lisas mördare, Nerijus Belivicius, dömdes till livstids fängelse i november förra året, och har sedan dess suttit inspärrad på Norrtäljeanstalten. Men nu vill mördaren åka hem.

Enligt GT har Belivicius lämnat in en ansökan till Kriminalvården där han ber om att bli förflyttad till ett fängelse i Litauen. Anledningen är att han vill komma närmare sin familj.

Mördaren och hans fru.

"Min fru och mina föräldrar får en möjlighet att besöka mig då de saknar en möjlighet att komma hit”, skriver Bilevicius i sin ansökan, enligt GT.

När Bilevicius sitter inspärrad har han också möjlighet att jobba – och tjäna pengar. Läs här om hur mycket pengar han kan tjäna per dag.

Vill du ha mer nyheter? Ladda ner vår app!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde han få förflyttas?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Person död i arbetsplatsolycka

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

I dagarna gjorde en kvinna från Skellefteå en vidrig upptäckt i Icas frysta hallon. Efter händelsen kommer kvinnan inte kunna äta hallon igen...

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

"Vi tar detta på stort allvar" skriver Tradera i ett mejl till sina kunder. I det varnar de för bedragare, både i utskick på mejl och sms, eller via meddelanden på sajten.

Din sänkta skatt på 3 270 kronor hotad: "Straffar sparsamhet"

I år är skatten på sparande rekordhög. Nu vill regeringen sänka ISK-skatten. Myndigheterna som fått i uppdrag att titta på förslaget är kritiska. Men det får Nordnets privatekonom Frida Bratt att se rött.

USA väntas stoppa palestinskt FN-medlemskap

FN:s säkerhetsråd planerar en omröstning i den kontroversiella frågan om fullvärdigt medlemskap för palestinierna i världsorganisationen sent på torsdagen. USA uttrycker stor tvekan över ett godkännande av Palestina som fullvärdig FN-medlem.

Kvinna i 25-årsåldern död – man i samma ålder mordmisstänkt

1 timme sedan
En kvinna i 25-årsåldern i Luleå har avlidit till följd av allvarliga skador som hon fick i en lägenhet i förra veckan, skriver Norrbottens-Kuriren.