Fredag 16 Apr
Stockholm

Så mycket pengar tjänar Lisa Holms mördare – i fängelset

lön.
1 av 3
Nerijus Bilevicius har suttit inspärrad sen i vintras. Foto: TT
Lisa Holm blev bara 17 år.
2 av 3
Lisa Holm blev bara 17 år. Foto: Polisen
Bilevicius har dömts till livstids fängelse.
3 av 3
Bilevicius har dömts till livstids fängelse. Foto: Polisen

Ja, han får faktiskt lön för att vara där.

Kommentera (115)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I november dömdes Nerijus Bilevicius till livstids fängelse för det fruktansvärda mordet på 17-åriga Lisa Holm förra sommaren. Mordet, som var mycket uppmärksammat, beskrevs under rättegången som en "avrättning".

Sedan domen sitter Bilevicius bakom lås och bom i den ökända "sexbunkern" på Norrtäljeanstalten. Och enligt uppgifter till Aftonbladet lär han arbeta under tiden han sitter inne, då han önskade det innan han åkte dit.

Tillverkar trädgårdsmöbler

– Vi har sysselsättningsplikt, alla förväntas jobba. Vi har en stor industri med trä och mekanik här, huselement är vår största produkt. I den mekaniska verkstaden tillverkar vi bland annat trädgårdsmöbler säger Tomas Tillman, tillförordnad kriminalvårdschef vid Norrtäljeanstalten till Aftonbladet.

Och de intagna får faktiskt lön för att jobba. Under en dag kan Lisa Holms mördare Bilevicius tjäna upp mot hundra kronor. Hans timlön ligger på 13 kronor.

– De betalar ju ingenting för mat och husrum, så det är pengar som brukar gå till telefonkort, cigaretter och godis, säger Tillman till Aftonbladet.

Lisa Holms mördare har tidigare ansökt om att få lämna fängelset för att komma närmare sin familj. Läs mer om det här.

Borde han få tjäna pengar?
Tack för din röst!
Kommentera (115)
Kopiera länk
Dela