Här försöker grannarna rädda livet på mannen som sköts i huvudet i natt

- 16/09/2016, 15:00 -

Ett vittne berättar om skotten i Barkarby på torsdagskvällen – och hur hela grannskapet ryckte in för att försöka rädda den skjutne mannen.

Det var på torsdagskvällen vid klockan 22.16 som polisen fick larm om en skottlossning på en innergård i ett bostadsområde i Barkarby utanför Stockholm.

Ett vittne som Nyheter24 varit i kontakt med bor precis bredvid innergården och satt hemma i soffan med en kompis när de plötsligt hörde ljud som kom utifrån.

– Vi hörde tre eller fyra smällar. Jag tror att det var tre stycken, men det gick ganska fort. Efter skotten hörde vi även en bil som stack därifrån. Vi gick ut på balkongen och hörde då en man som skrek att en kille hade blivit skjuten i huvudet, säger vittnet till Nyheter24.


Han berättar att han inte såg vem det var som skrek, men att det lät som att det kom från någon som stod i närheten av den skjutne mannen.

– Sen såg vi att en kropp låg medvetslös på marken mitt på innergården, säger han. 


Omkring tio minuter senare kom polisen till platsen. Då hade flera av grannarna tagit sig ner till innergården för att hjälpa till.

– Bland annat var det någon som gav den skjutne mannen hjärt-lungräddning. Men när polisen kom bröt de upp allting och tog kontroll över situationen.

Här försöker man rädda den skjutne mannens liv. 

– Det var surrealistiskt. Sånt här händer inte, om man säger så. Det var bara så sjukt konstigt. Man tänker att detta heller inte ska hända i det här bostadsområdet där det bor massa barnfamiljer. Det var värsta chocken för i princip alla som befann sig på plats, säger vittnet. 

Den skjutne mannen fördes till sjukhus, men dog där av sina skador. Enligt polisen var han i 30-årsåldern. En förundersökning gällande mord pågår nu.

Ambulans och polis på plats. 

– Vi fann tomhylsor i området. En bil som kan ha med det här att göra har vi tagit i beslag för att genomgå en teknisk undersökning. Vi spärrade av platsen och började med dörrknackning, säger Carina Skagerlind, presstalesman på polisen i region Stockholm, till Nyheter24.

Vad är senate nytt i utredningen?

– Det är att vi fortsätter med förhör med vittnen, samlar in eventuell film, ser vad dörrknackningen har gett och avvaktar resultat från den tekniska undersökningen av den beslagtagna bilen, säger Carina Skagerlind.


Enligt uppgifter till Aftonbladet var mannen som sköts i huvudet en ledargestalt i ett kriminellt nätverk från Stockholms västra förorter – och skjutning ska vara gängrelaterad.