Lastbilsföraren kollar mobilen – då smäller det

- 25/10/2016, 11:06 -

​”Tydligt exempel på att du inte ska använda mobilen när du kör bil” säger polisen.

Nyheter24 har tidigare berättat om hur viktigt det är för lastbilschafförer, och andra förare, att hela tiden hålla blicken på vägen. Ett fall var Harry som tack vare sin snabba reaktion kunde undvika en förmodlig dödsolycka.

Nu har polisen i England släppt dramatiska bilder visar hur en lastbilsförare släpper blicken från vägen för några sekunder och kör rakt in i flera bilar.

Olyckan skedde på M1 norr om London i mars 2015. Två bilförare fick allvarliga skador när lastbilen kraschade rakt in i en kö med bilar. Förarna fördes till sjukhus med ambulans.

Lastbilsföraren, en 30-åring man från Rumänien, flydde efter olyckan tillbaka till sitt hemland men greps kort därpå. Han dömdes till åtta månader i fängelse, körförbud i tre år och han måste ta nya körlektioner.

Polisen Stephen Pidgeon säger till Metro att det här är ett tydligt exempel på hur snabbt det kan bli riktigt farligt om man använder mobilen när man kör bil och inte har fullt fokus på vägen.

I ett annat klipp som Nyheter24 skrivit om erkänner en förare för polisen att han spelat Pokemón när han kört bil. Han kraschade rakt in i polisernas bil och kunde inget annat göra en att erkänna.Borde det vara förbjudet att använda mobil när man kör bil?