Här byter chauffören låt på mobilen – kör ihjäl en mamma och hennes tre barn

- 31/10/2016, 16:04

Bilkameran visar ögonblicket när lastbilen krossar den stillastående bilen med en hel familj i.

Nyheter24 har tidigare berättat om flera fall där lastbilschaufförer inte varit uppmärksamma på trafiken, för bara en vecka sedan släppte polisen i England bilder på en chaufför som pillade på mobilen och körde rakt in i flera bilar.

Nu har det alltså hänt igen.

Det är riktigt obehagliga bilder som spelats in av kameran i lastbilen. En kamera är riktad framåt och en är riktad in i lastbilen. Föraren är upptagen med att byta låt på mobilen och ser inte att bilarna framför honom har stannat. Med full kraft kör han in i den lilla svarta bilen.

I bilen sitter Tracey Houghton, 45, och hennes tre barn. Alla fyra dör ögonblickligen.

Lastbilschauffören erkände inför domstol att han dödat fyra personer. Chockade åhörare, advokater och åklagare fick se bilderna från lastbilens kamera under rättegången.


Chauffören hade bara timmar tidigare skrivit under ett avtal med sin chef, där det bland annat stod att han inte skulle använda sin mobil samtidigt som han körde lastbil.

När domaren läste upp domen la hon till att förarens uppmärksamhet på vägen var så dålig att han lika gärna ”kunde kört och blundat”. Chauffören dömdes till tio år i fängelse och efter det får han inte köra lastbil på ytterligare sju år, skriver The Sun.