Fredag 30 Jul
Stockholm

30-åringen har lurat svenskar på miljoner – nu jagas han av polisen

Det var mellan åren 2011 och 2013 som personen tillsammans med två kumpaner lurade 437 småföretagare och privatpersoner på nästan 4,3 miljoner kronor.
Det var mellan åren 2011 och 2013 som personen tillsammans med två kumpaner lurade 437 småföretagare och privatpersoner på nästan 4,3 miljoner kronor. Foto: Polisen & TT Nyhetsbyrån

Förra året dömdes den 30-åriga mannen till fängelse i fem år och nio månader. Men sedan dess har han försvunnit spårlöst.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var mellan åren 2011 och 2013 mannen tillsammans med två kumpaner lurade 437 småföretagare och privatpersoner på nästan 4,3 miljoner kronor. 30-åringen och hans medbrottslingar ringde upp människor och hävdade att de var tvungna att betala för olika tjänster.

– Han ska avtjäna ett långt fängelsestraff efter att han och hans medgärningsmän lurat hundratals personer och småföretag att betala flera miljoner kronor för bluffannonser. Ibland genom hot, säger en inspektör på polisens FAST-grupp till Nyheter24.

I maj förra året dömdes den 30-åriga mannen för bland annat grovt bedrägeri och vapenbrott till fängelse i fem år och nio månader. Han dömdes även till att betala skadestånd till de drabbade.

Men sedan dess har han försvunnit spårlöst.

– Han har inte rymt. Han har bara inte inställt sig för att avtjäna sitt fängelsestraff, säger inspektören på FAST-gruppen.

Fakturabedrägerier och bluffannonser är en brottslig verksamhet där väldigt mycket pengar brukar vara i omlopp. Därför tycker polisen att det är viktigt att bekämpa den här brottsligheten.

– Vi prioriterar även personer som hanterar illegala vapen eftersom vapnen är ett stort samhällsproblem. 30-åringen dömdes ju även för innehav av olagliga handeldvapen, säger inspektören.

Vet du var personen befinner sig? Hör av dig till polisen på 010-563 55 40 eller fast@polisen.se

Läs också om Simon Arnamo som nu varit på rymmen i över fyra år för ett knivmord.

Har du råkat ut för bedragare?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela