Breivik klagar på det mesta – så här ser det ut i fängelset

Massmördaren i Norge vill ta emot besök, skriva brev och slippa handklovar. Så här bor han i fängelset.


De senaste dagarna har massmördaren Anders Behring Breivik varit uppe i rätten ännu en gång. Detta har Nyheter24 skrivit om tidigare, den här gången gäller det att Breivik stämt norska staten eftersom han inte får skriva brev till vem han vill eller ta emot besök av vem han vill.

För ungefär ett år sedan vann Breivik ett liknade mål, den gången hade han klagat på att det var jobbigt att sitta isolerad i en cell och att handkolvarna var jobbiga.

I det fallet fick Breivik rätt och han säger att livet i fängelset är lite enklare nu. Men både han och norska staten har överklagat domen.

Breiviks nya krav är att han vill skriva brev till sina politiska kompisar och få fler besök. Enligt SVT vill Breivik dessutom kunna gifta sig och skaffa barn inifrån fängelset. Bland annat har han kontakt med en svensk tjej som skriver mycket detaljerade sexnoveller till honom. Läs mer om det här.

I videon ovan kan du se hur det ser ut inne i Ila-fängelset där den norska terroristen suttit sedan 25 juli 2011. Bland annat finns en butik, ett träningsrum och ett fritidsrum med tv.

Tidigare har Breivik sagt att han fördriver dagarna med att skriva och träna. Bland annat har han satt upp ett eget träningsschema.

Breivik har flyttats ett par gånger mellan Ila-fängelset och Skien-fängelset och. I juni 2018 sitter han på Skien.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.