En 22-årig man blev dömd för sexuella ofredanden och barnvåldtäkt.
1 av 2
En 22-årig man blev dömd för sexuella ofredanden och barnvåldtäkt. - Foto: TT
Straffet blev kortare än praxis eftersom mannen var 18 när han begick våldtäktsbrotten.
2 av 2
Straffet blev kortare än praxis eftersom mannen var 18 när han begick våldtäktsbrotten. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

22-åring döms för barnvåldtäkt – fick kortare straff än normalt

Den 22-årige mannen dömdes av Jönköpings tingsrätt för tre fall av sexuellt ofredande och tre fall av våldtäkt mot barn.


En 22-årig man har dömts till fängelse på ett år och tio månader för sexuellt ofredande och våldtäkt mot barn. Brotten inträffade mellan 2011 och 2013, skriver Jönköpings tingsrätt i ett pressmeddelande.

TT

Mannen häktades och åtalades i december 2016. Nu har alltså mannen fått sin dom och döms för sexuellt ofredande i tre fall och våldtäkt mot barn i tre fall. Anledningen till att det blev en dom för sexuellt ofredande istället för våldtäkt var för att det inte gick att bevisa att "kränkningen varit jämförlig med samlag".

Fängelsestraffets längd blev också kortare än vad det brukar bli – eftersom mannen var 18 år vid våldtäktsbrotten.

Den 22-årige mannen ska också betala skadestånd på 35 000 kronor till ett av barnen och 205 000 till det andra. Tingsrätten ska beakta en persons ungdom, om hen begått brottet innan 21 års ålder.

Läs också om en man i 20-årsåldern som misstänks ha våldtagit fyra barn – och skjutit ett av offren.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.