Efter att polisen och Säpo gått igenom den stora mängd förundersökningsmaterial som finns i utredningen om terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april har nu ytterligare en person anhållits misstänkt för inblandning.
1 av 2
Efter att polisen och Säpo gått igenom den stora mängd förundersökningsmaterial som finns i utredningen om terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april har nu ytterligare en person anhållits misstänkt för inblandning. - Foto: TT Bild
Det var i söndags som personen anhölls. Vad det är för brottsmisstanke eller i vilken grad personen är misstänkt lämnar polisen inte ut just nu.
2 av 2
Det var i söndags som personen anhölls. Vad det är för brottsmisstanke eller i vilken grad personen är misstänkt lämnar polisen inte ut just nu. - Foto: TT

Ytterligare en person anhållen för terrordådet på Drottninggatan

I söndags anhölls ytterligare en personen misstänkt för inblandning i terrordådet i Stockholm den 7 april.


Efter att polisen och Säpo gått igenom den stora mängd förundersökningsmaterial som finns i utredningen om terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april har nu ytterligare en person anhållits misstänkt för inblandning, skriver polisen i ett pressmeddelande enligt Expressen.

Det var i söndags som personen anhölls. Vad det är för brottsmisstanke eller i vilken grad personen är misstänkt lämnar polisen inte ut just nu, enligt pressmeddelandet.

Enligt Expressen ska den andra personen vara en man i 25-årsåldern. Han greps på söndagen i Örkelljunga, Skåne.

Mannen har fört till häktet i Kronoberg, Stockholm.

Sedan tidigare är Rakhmat Akilov häktad misstänkt för dådet. Han har även erkänt.

Under förhör ska han ha berättat om hur han planerade att ansluta sig till IS, men att terrororganisationen ändrade sig och istället gav en order att genomföra en attack i Stockholm.

Rakhmat AkilovRakhmat Akilov. Bildkälla: Facebook

Se också klippet om Rakhmat Akilovs dolda liv på Facebook:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Senaste nytt

Expert om försvarsavtalet: Vi går "all in"

Forskare: Världens klimat närmar sig kollaps

Forskare varnar för akut smältande istäcken som hotar att höja havsnivån samt massdöd av tropiska korallrev. Flera klimat- och ekossystem riskerar att kollapsa när den globala uppvärmningen ökar i dagens takt.

Minskad novembertrafik för Norwegian

Det norska flygbolaget Norwegian flög 1,35 miljoner passagerare i november. Det är en nedgång med 2 procent jämfört med samma månad i fjol.

Forskare: Farligt när kunskapsklyftorna ökar

Resultaten för svenska 15-åringar rasar inom både läsförståelse och matematik i den globala kunskapsmätningen Pisa. Två skolforskare ger här sin syn på läget i svensk skola.

Israel: Storstaden Khan Yunis omringad

1 timme sedan
Israeliska styrkor trappar upp sin markoperation i södra Gaza och har nu omringat storstaden Khan Yunis, enligt militären.

Ny rapport: Riksbanken underskattade riskerna

1 timme sedan
Riksbankens gigantiska köp av statsobligationer och andra räntepapper hade begränsad effekt i syftet att få upp inflationen.