Här förhör de 5-åringen som ska ha mördat 4-årige Kevin i Arvika

I kvällens ”Dokument Inifrån: Fallet Kevin” visas videoinspelningar från förhören med bröderna, 5 och 7 år gamla. Klippen har aldrig tidigare visats.


Sedan Dagens Nyheters och SVT:s granskning av det 19 år gamla Kevinfallet har förundersökningen öppnats upp på nytt. Detta meddelades på måndagseftermiddagen

Här kan du läsa en sammanfattning om vad hela fallet handlar om.

16 augusti 1998 hade 4-årige Kevin Hjalmarsson från Arvika cyklat iväg för att leka med sina vänner. Men han kom aldrig tillbaka.

Istället hittades den 4-årige pojken död av sin morfar, liggandes på en lastpall vid Kyrkvikens strandkant i Glafsfjorden. Det visade sig att Kevin inte hade drunknat, utan misshandlats till döds.

Knappt en vecka efter Kevin hittats död fick polisen ett samtal från en pappa. Han berättade att hans söner, fem och sju år gamla, hade viktig information.

De två bröderna erkände i slutet av oktober att de hade mördat Kevin.

Det är detta erkännande som nu granskas, eftersom det har gjorts minst 31 förhör med bröderna, vilket är ovanligt många i förhållande mot vad man brukar göra med barn.

I kvällens program ”Dokument Inifrån: Fallet Kevin” visas videoinspelningar från förhören med bröderna, 5 och 7 år gamla. De här klippen har aldrig tidigare visats.

Programmet ”Dokument Inifrån: Fallet Kevin” sänds i SVT1 klockan 20, ikväll. Det kan även ses på SVT Play.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats på polisstation – misstänkt handgranat

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Broraset i amerikanska Baltimore kan få mångmiljardkonsekvenser för försäkringsbranschen. Den bedömningen gör försäkringsbolaget Lloyd's vd.

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

1 timme sedan
Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

1 timme sedan
The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?