Tisdag 20 Apr
Stockholm

Tjejer om övergreppen av ridtränaren: "Skickade nakenbilder"

Trots att flera tjejer berättat om övergrepp och polisanmälningar gjort får mannen jobba kvar som ridtränare.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Dolds reportage Ridtränaren berättar flera unga tjejer om hur de utnyttjats sexuellt av sin ridtränare.

Jenny som idag är 30 år gammal säger att hon våldtogs av ridtränaren när hon var 15 år. Han skulle "ta hand om henne" när hon blivit full på en nyårsfest. Han bad senare om ursäkt för övergreppet på sms.

Flera andra tjejer berättar också hur han skickat nakenbilder, bett dem sova över och haft sex med dem. I ett fall hotade han med att ta sitt liv om tjejen berättade om våldtäkten.

Några av tjejerna har polisanmält tränaren men anmälan har lagts ner då det inte funnits tillräckligt med bevisning. Trots tjejernas berättelser och polisanmälan har mannen fått jobba kvar som ridtränare.

I reportaget skriver Jenny till ordföranden i den ridklubb mannen nu jobbar och berättar om sina upplevelser, men hon får aldrig något svar.

SVT ringer upp ordföranden och frågar om han någon gång fått höra om att mannen ska ha förgripits sig på en tidigare elev.

– Det är folk som mejlat om saker som hänt för 30 år sedan, om du är ihop med en 16-årig tjej får ju även tjejen ta sitt ansvar. Så är det idag, tjejer som är 16-17 år kan vara jävligt utmanande, säger ordföranden till SVT.

Hör mer av tjejernas berättelser i klippet ovan.

Dolds reportage Ridtränaren visas tisdag 23 maj 06:00 på SVT Play.

Se också hur de avslöjar spärrvakten som pedofil.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela