- Foto: Polis

Här försöker mannen ta med en bomb på Ryanair-planet

Övervakningskameror fångade mannen på hans väg till flygplatsen. Om han hade lyckats hade det kunnat gå riktigt illa.


Nadeem Muhammad, 43, har dömts för att ha försökt ta med sig en bomb på ett plan från Manchester i England till Italien.

Händelsen inträffade den 30 januari, och Muhammad hävdade till en början att han var oskyldig och att någon måste lagt bomben i hans väska. Men juryn tyckte annorlunda, och nu har alltså 43-åringen förklarats skyldig till brottet.

Övervakningskameror fångade hur Muhammad, som är italiensk medborgare, går med bomben mot flygplatsen, och du kan se hur det gick till i klippet ovan.

Den brittiska åklagarmyndigheten säger att mannens motiv inte är klart, men att konsekvenserna för hans handlade hade kunnat bli förödande.

Vilket straff Muhammad får tillkännages den 23 augusti. Det rapporterar Metro UK.

/
/
/
Är du rädd för terrorism?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tonårspojkar döms för knivmord

Här är frågan Arla vägrar att svara på angående Bregott

Det var för ett par veckor sedan som Arla skickade ut ett gäng Bregott-paket till olika svenska kändisar. Men reaktionerna blev inte helt som tänkt.

Inflationen sjunker oväntat lite i eurozonen

Inflationen sjönk till 2,6 procent i eurozonen i februari, visar preliminära beräkningar presenterade av EU:s statistikbyrån Eurostat.

Arbetslösheten sjunker marginellt i eurozonen

Arbetslösheten i eurozonen sjönk till 6,4 procent i januari, enligt säsongsjusterade beräkningar gjorda av statistikbyrån Eurostat.

Fjällräv på rymmen har hittats påkörd

Fjällräven Mei som varit på rymmen från Skånes djurpark har hittats påkörd.

Positiva besked om Kristoffer Olsson: "Han är stabil"

FC Midtjyllands assisterande tränare, Arne Sandstö, har i en intervju med norska NTB uttalat sig om den svenska fotbollsstjärnan Kristoffer Olssons tillstånd.