Fredag 27 Maj
Stockholm

Säkerhetsexperten: Så kan man stoppa terrorattacker med fordon

Under den senaste tiden blir terrorattackerna i Europa allt fler, detta säger säkerhetsexperten om attacker med fordon som vapen.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Barcelona är den senaste i redan av europeiska städer som drabbats av en terrorattack. Flera av attackerna i Europa har skett genom att fordon kört in i en ovetande folkmassa. 

Attackerna har skett på broar, shoppinggator och torg. Stockholm drabbades i april och trots att betongstatyer stod placerade mitt i Drottninggatan kunde de inte stoppa lastbilen som körde fram i hög fart.

BBC har pratat med en säkerhetsexpert om vad som kan göras för att skydda människor mot just terrorattacker där fordon används som vapen. 

Han säger att det är svårt att hitta och stoppa gärningsmän som planerar den här typen av attack då de kräver väldigt lite planering och bara vardagliga saker behövs för att kunna genomföra dem. 

På vissa platser har man satt ut stängsel som skiljer fordonstrafik och fotgängare åt, men det räcker inte. En gärningsman kan enkelt bara välja en annan folktät plats utan stängsel. 

Se de senaste terrorattackerna där fordon använts i klippet ovan och hör med om vad som kan göras för att stoppa dem. 

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela