Mystiska rådjurskadaver hittade i Skåne – saknade huvuden

- 23/08/2017, 14:51 -
Nyligen gjordes en makaber upptäckt i Skivarp i Skåne. OBS bilden är ett montage.
1 av 3

Nyligen gjordes en makaber upptäckt i Skivarp i Skåne. OBS bilden är ett montage.

Elin Olsson/Skurups kommun / TT Nyhetsbyrån

En privatperson kontaktade nämligen kommunen om att hen upptäckt att det låg dumpade rådjur på Sockerbruksområdet i tätorten.
2 av 3

En privatperson kontaktade nämligen kommunen om att hen upptäckt att det låg dumpade rådjur på Sockerbruksområdet i tätorten.

Elin Olsson/Skurups kommun

3 av 3

Elin Olsson/Skurups kommun

Flera rådjur har hittats döda i Skåne. Djuren hade inga huvuden kvar och hade dumpats i en stor hög. Nu är händelsen polisanmäld.

Nyligen gjordes en makaber upptäckt i Skivarp i Skåne. En privatperson kontaktade nämligen kommunen om att hen upptäckt att det låg dumpade rådjur på Sockerbruksområdet i tätorten.

Rådjuren, som verkade ha fått sina huvuden halshuggna – hade dumpats i en stor hög.

– Djuren har fått sina halsar avskurna. Kropparna och köttet är kvar. Det tyder med andra ord på att någon har velat ha rådjurshuvuden som någon slags troféer alltså, säger Elin Olsson, miljöinspektör på Skurups kommun, till Ystads allehanda.

Klicka för att visa
Rådjurskadaver i Skivarp. Bildkälla: Elin Olsson/Skurups kommun

Enligt Elin Olsson ska det handla om fem stycken rådjur och kanske även en vildsvinskulting. Hon bedömer att djuren legat där ett tag.

– Men troligen inte längre än någon eller några dagar, kropparna var inte maskätna, säger hon till tidningen.

I tisdags lämnade Skurups kommun in en polisanmälan om händelsen. Det misstänkta brottet kan dels handla om hur djuren har dödats, men också om nedskräpning.

– Det här betraktas som nedskräpning. Man får inte dumpa vilt på detta sätt, det luktar väldigt om det också, säger Elin Olsson till Ystads allehanda.

När Nyheter24 når Sara Schön, kommunpolis i Skurups kommun, visar det sig att polisen ännu inte fått in någon anmälan. Men enligt henne kan det bero på att kommunen ibland lämnar in skriftliga anmälningar, något som kan göra att det tar lite tid innan anmälan har registreras.

Däremot har hon läst om händelsen i tidningen.

– Det här är inget som är vanligt förekommande. Det skulle kunna vara brott mot jaktlagstiftningen eller någon form av nedskräpning om det är så att man har dumpat kadavren, säger Sara Schön till Nyheter24.

Se också klippet när en polis räddar ett rådjur – och hyllas som hjälte:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tror du att händelsen kommer att klaras upp?