Nyligen gjordes en makaber upptäckt i Skivarp i Skåne. OBS bilden är ett montage.
1 av 3
Nyligen gjordes en makaber upptäckt i Skivarp i Skåne. OBS bilden är ett montage. - Foto: Elin Olsson/Skurups kommun / TT Nyhetsbyrån
En privatperson kontaktade nämligen kommunen om att hen upptäckt att det låg dumpade rådjur på Sockerbruksområdet i tätorten.
2 av 3
En privatperson kontaktade nämligen kommunen om att hen upptäckt att det låg dumpade rådjur på Sockerbruksområdet i tätorten. - Foto: Elin Olsson/Skurups kommun
3 av 3
- Foto: Elin Olsson/Skurups kommun

Mystiska rådjurskadaver hittade i Skåne – saknade huvuden

Flera rådjur har hittats döda i Skåne. Djuren hade inga huvuden kvar och hade dumpats i en stor hög. Nu är händelsen polisanmäld.


Nyligen gjordes en makaber upptäckt i Skivarp i Skåne. En privatperson kontaktade nämligen kommunen om att hen upptäckt att det låg dumpade rådjur på Sockerbruksområdet i tätorten.

Rådjuren, som verkade ha fått sina huvuden halshuggna – hade dumpats i en stor hög.

– Djuren har fått sina halsar avskurna. Kropparna och köttet är kvar. Det tyder med andra ord på att någon har velat ha rådjurshuvuden som någon slags troféer alltså, säger Elin Olsson, miljöinspektör på Skurups kommun, till Ystads allehanda.

Klicka för att visa
Rådjurskadaver i Skivarp. Bildkälla: Elin Olsson/Skurups kommun

Enligt Elin Olsson ska det handla om fem stycken rådjur och kanske även en vildsvinskulting. Hon bedömer att djuren legat där ett tag.

– Men troligen inte längre än någon eller några dagar, kropparna var inte maskätna, säger hon till tidningen.

I tisdags lämnade Skurups kommun in en polisanmälan om händelsen. Det misstänkta brottet kan dels handla om hur djuren har dödats, men också om nedskräpning.

– Det här betraktas som nedskräpning. Man får inte dumpa vilt på detta sätt, det luktar väldigt om det också, säger Elin Olsson till Ystads allehanda.

När Nyheter24 når Sara Schön, kommunpolis i Skurups kommun, visar det sig att polisen ännu inte fått in någon anmälan. Men enligt henne kan det bero på att kommunen ibland lämnar in skriftliga anmälningar, något som kan göra att det tar lite tid innan anmälan har registreras.

Däremot har hon läst om händelsen i tidningen.

– Det här är inget som är vanligt förekommande. Det skulle kunna vara brott mot jaktlagstiftningen eller någon form av nedskräpning om det är så att man har dumpat kadavren, säger Sara Schön till Nyheter24.

Se också klippet när en polis räddar ett rådjur – och hyllas som hjälte:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att händelsen kommer att klaras upp?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.