Lördag 28 Maj
Stockholm

Nu är det klart: Lisa Holms mördare Nerijus Bilevicius lämnas ut

Litauen.
1 av 2
Det har varit lite oklart huruvida Lisa Holms mördare Nerijus Bilevicius ska flyttas till Litauen eller inte. Foto: Polisen/TT
Men i dag kom det slutgiltiga beslutet från Kriminalvården om att han faktiskt ska flyttas till sitt hemland för att avtjäna sitt livstidsstraff där.
2 av 2
Men i dag kom det slutgiltiga beslutet från Kriminalvården om att han faktiskt ska flyttas till sitt hemland för att avtjäna sitt livstidsstraff där. Foto: Polisen

Nu är det klart vad som händer med Lisa Holms mördare Nerijus Bilevicius.

Kommentera (55)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tidigare i år kom ett beslut från Kriminalvården om att Lisa Holms mördare Nerijus Bilevicius efter eget önskemål skulle flyttas från Sverige till Litauen. Sedan dess har det dock varit några turer fram och tillbaka.

Men i dag kom det slutgiltiga beslutet från Kriminalvården om att han faktiskt ska flyttas till sitt hemland för att avtjäna sitt livstidsstraff där. I Litauen är livstids fängelse, till skillnad från i Sverige, just livstids fängelse.

– Processen med strafföverföring till Litauen går vidare. Nästa steg är att planera transporten, säger Per Henrik Hedbrant, chef för sektionen för internationella och andra särskilda klientärenden, till Expressen.

Nerijus Bilevicius. Bildkälla: Polisen

Tanken från Kriminalvården är att flytten ska hjälpa Nerijus Bilevicius att återanpassas.

– Kriminalvårdens uppdrag är att klienten ska komma bättre ut efter en verkställighet. Vi finner vid en helhetsbedömning av samtliga faktorer att hans sociala återanpassning underlättas av att verkställigheten fortsättningsvis sker i Litauen, säger Per Henrik Hedbrant till Expressen.

Exakt när Nerijus Bilevicius ska flyttas till Litauen är ännu oklart. Han kan dock komma att hamna i det ökända skräckfängelset Lukiskes som ligger i Litauens huvudstad Vilnius, skriver Expressen.

Se också klippet om hur mycket Sveriges värsta mördare tjänar i fängelset – helt skattefritt:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (55)
Kopiera länk
Dela