Det har varit lite oklart huruvida Lisa Holms mördare Nerijus Bilevicius ska flyttas till Litauen eller inte.
Det har varit lite oklart huruvida Lisa Holms mördare Nerijus Bilevicius ska flyttas till Litauen eller inte. - Foto: Polisen/TT

Lisa Holms mördare hotad med misshandel – isoleras

Nerijus Bilevicius​ verkar inte trivas alls i fängelset. Nu vill han sitta isolerad.


2015 mördade han 17-åriga Lisa Holm. Snart är det dags för Nerijus Bilevicius, 36, att förflyttas till ett fängelse i sitt hemland Litauen.

Men redan nu verkar han vara riktigt trött på Norrtäljeanstalten, där han sitter nu. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Bilevicius ha begärt att få sitta i isoleringscell efter att ha hotats med misshandel av en annan fånge. 

– Det finns olika anledningar till att man gör det, alltifrån att klienten själv begär avskildhet eller att vi gör det. Det beror på vilken situation det är, säger Stefan Bengtsson, chef på Norrtäljeanstalten, till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet ska Bilevicius ha sagt att "det finns många sjuka människor här som kan göra vad som helst". Han ska också ha fått höra att en annan intagen har beordrats av en annan fånge att misshandla honom.

Nu kommer alltså Bilevicius att sitta isolerad fram till förflyttningen till Litauen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde säkerheten runt mördaren vara större?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.