Måndag 19 Apr
Stockholm

Eric Torells anhöriga vill överklaga den friande domen

Eric Torell, 20, sköts till döds av poliser i Stockholm tidigt en morgon i augusti 2018. Torell hade rymt hemifrån med ett leksaksvapen. Tre poliser åtalades och friades. Nu vill Eric Torells anhöriga överklaga domen mot de friade poliserna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 3 oktober i Stockholms tingsrätt så friades tre poliser för dödsskjutningen av Eric Torell. Nu önskar Eric Torells anhöriga att domen överklagas.

– Vi har haft ett möte och en genomfång av domen och kommit fram till att det önskemålet föreligger från målsägandena. Nu får vi avvakta och se hur åklagaren vill göra, sen får vi få ta nya beslut efter det, säger målsägarbiträdet advokat Tomas Nilsson, till TT.

Åklagaren Martin Tidén var den som åtalade de två poliserna som var inblandade i skjutningen. Tidén åtalade poliserna för vållande till annans död och tjänstefel. 

Tidén åtalade även polisinsatschefen för tjänstefel. Åklagaren menar att polisinsatschefen inte agerade på ett korrekt sätt vid insatsen. Åklagaren har inte fattat något beslut om han ska överklaga tingsrättens friande dom av poliserna ännu.

Tycker du att det var bra att poliserna frikändes?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela