Tullverket har beslagtagit 25 kilo kokain.
Tullverket har beslagtagit 25 kilo kokain. - Foto: Tullverket, Ludvig Thunman TT/TT

BILDEXTRA: Här beslagtar Tullverket 25 kilo kokain

Tullverket började det nya året på ett utmärkt sätt. De håvade, bokstavligen, in 25 kilo kokain.


Man kan minst sagt säga att Tullverket har fått en bra start på det nya decenniet. Redan under första veckan av januari fiskade man nämligen upp en rejäl fångst – nämligen en hel del kokain.

– Efter analys av paketens innehåll visade det sig vara kokain i en mängd av cirka 25 kilo, säger Gill Eriksson, biträdande chef för tullkriminalenheten på Tullverket i ett pressmeddelande.

Tullverket beslagtog 25 kilo kokain. Bildkälla: Tullverket

Lasten hade kommit från ett fartyg som just anlänt till Uddevalla från Colombia och var under nederländskt flagg. Kokainet ska ha lastas på i Barranquilla, Colombia och färdats över havet innan det till slut kom fram till Sverige och beslagtogs.

Släppt på fri fot – misstankarna inte tillräckligt starka

Efter att man beslagtagit kokainet genomförde man förhör med de 15 besättningsmännen som befunnit sig på fartyg. Tre personer delgavs misstanke om synnerligen grov narkotikasmuggling, men har nu tillsammans med resten av besättningen fått lämna Uddevalla.

– I dagsläget är misstankarna inte tillräckligt starka så ingen av besättningsmännen är frihetsberövade. Vi har med andra ord ett beslag utan ägare, konstaterar Gill Eriksson.

Tullverkets beslag. Bildkälla: Tullverket

Det som händer nu är att en utredning ska analysera beslaget samt att man går igenom förhören man genomfört.

– Det som är viktigt och känns mycket bra är att vi satt stopp för att en mycket stor mängd narkotika hamnar i orätta händer, säger Gill Eriksson.

Se alla bilder av beslaget i videospelaren ovan!


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.