Man omskar pojkar med lödpistol
Man omskar pojkar med lödpistol - Foto: Foto: Polisen/ Google maps

Man omskar små pojkar med lödpistol – tog 2000 per ingrepp

En man i Hälsingland omskar nio små pojkar med lödpistol. Efter ingreppen fick två av barnen föras till sjukhus i extrema smärtor. Nu har han dömts till villkorlig dom.


Utredningen mot den 30-årige gävlebon började i maj 2018 efter att en kvinna på ett apotek kontaktat polisen. 

En man hade varit inne i butiken två gånger samma kväll och köpt sårtvätt, bedövningssalva och kompresser. 

När kvinnan frågat vad han skulle ha sakerna till hade mannen gjort ett ”klipptecken” mot sitt kön.

Läs mer: Pappa döms – tittade i mobilen när sonen drunknade

Kunde inte gå av smärta

En vecka efter händelsen kom två pojkar, tillsammans med sina vårdnadshavare och personal från socialtjänsten, in till en jourmottagning i Söderhamn. 

Enligt läkaren som tog emot pojkarna hade de så ont att de inte kunde gå.

– Jag är så jävla arg på dem som utfört det här. Det som har hänt kan försätta barnet i livsfara, säger läkaren till Helahälsingland och fortsätter:

– Båda barnen hade ett enorm stort sår över penisen. Konsekvensen av det var en enorm smärta för båda pojkarna. Det var ingen läkare som hade gjort det här.

Mannens väska med lödpistolen. Foto: Polisen

Tog 2000 kronor per ingrepp

Den dömde mannen berättar att han gjort ingreppen med en lödpistol som han köpt på Jula. Anledningen till omskärelsen ska ha varit hans, och föräldrarnas, religiösa övertygelse.

För ingreppen har han tagit mellan 1500 och 2000 kronor, ibland mer. Av de nio pojkar som blivit omskurna har sju fått komplikationer.

– Jag förnekar inte att jag utfört omskärelse i Sverige på barn, men jag förnekar bestämt misshandel mot barnen. Jag visste absolut inte att det krävdes tillstånd för detta, att det är olagligt”, säger mannen i förhör enligt Aftonbladet.

Han döms nu för misshandel, grovt vållande till kroppsskada och brott mot lagen om omskärelse av pojkar av Hudiksvalls tingsrätt.

Läs mer: SL höjer priserna – så mycket dyrare blir ett månadskort

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.