En man har skjutits till döds i ÖoB-ägarens lyxvilla i Marbella.
En man har skjutits till döds i ÖoB-ägarens lyxvilla i Marbella. - Foto: Foto: Hasse Holmberg/TT och PhotoSpirit/Alamy/Stella Pictures

DJ skjuten till döds – under fest i ÖoB-ägarens lyxvilla

Natten till måndagen hittades en manlig DJ skjuten till döds i en villa i den spanska semesterorten Marbella. Nu visar det sig att villan tillhör den svenska ÖoB-ägaren Ann Caroline Svensson de Verdugo – som tillfälligt hyrt ut sin fastighet.


Det var vid tretiden, under natten mellan söndag och måndag, som polis anlände till lyxvillan i spanska Marbella efter att grannar hört tre skott avlossas. Enligt lokaltidningen ABC hittades då en död man, en spansk DJ i 40-årsåldern, som blivit skjuten i nacken intill ett mixerbord. 

Utöver den döde mannen fanns inga människor på plats, men spår i villan tyder på att det pågått en fest och att övriga gäster har lämnat fastigheten – istället för att försöka hjälpa den skjutne mannen. 

Villan ägs av svenska ÖoB-ägaren

Villan, som ligger i det välbärgade och lugna området Guadalmina Baja Urbanisation, är ett sommarhus som ägs av Ann-Caroline Svensson de Verdugo

– Hon kan bekräfta att det skett en skjutning där, säger Anna Albinsson, som är Svensson de Verdugos talesperson, till Expressen

Foto: Hasse Holmberg/TT

Svensson de Verdugo, som är en del av den svenska miljardärsfamiljen som äger lågprisjätten ÖoB, ska ha hyrt ut fastigheten via en uthyrningssajt och var därmed inte på plats när skjutningen ägde rum.

Två tyska män har gripits

Enligt källor, med insyn i polisutredningen, som ABC har varit i kontakt med kan det röra sig om vådaskott – skottet som dödade mannen kan ha avlossats från ett angränsande rum. Detta eftersom man hittat tre skotthål i villan. 

På tisdagsmorgonen kunde polisen gripa två män i Malaga. Bägge två är tyska medborgare och hade, enligt Diario Sur, flygbiljetter bokade tillbaka till Tyskland bara timmar efter att de greps. 

Foto: PhotoSpirit/Alamy/Stella Pictures

Den spanska polisen uppger att den ena mannen, som är 30 år gammal, misstänks för att ha avlossat skottet som dödat den spanska DJ:n. Dessutom står han anklagad för illegalt vapeninnehav. Den andre mannen, en 28-åring, misstänks istället för skyddande av brottsling. 

Läs mer:

Tio personer döda efter skjutningen i matbutik i Colorado

Dj:n Ronen ”Perplex” Dahan mördad – under en spelning

/
/
DJ
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!