Det tidigare paret, som misstänks för hundratals grova våldtäkter, är inte psykiskt störda.
Det tidigare paret, som misstänks för hundratals grova våldtäkter, är inte psykiskt störda. - Foto: Mikael Fritzon/TT

Par misstänkta för grova barnvåldtäkter inte psykiskt störda

Ett tidigare par står åtalade misstänkta för att ha begått hundratals grova våldtäkter och sexualbrott mot två små barn. Nu slår en rättspsykiatrisk undersökning fast att varken mannen eller kvinnan lider av en allvarlig psykisk störning.


Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur totalt 382 brottsmisstankar riktats mot det det tidigare paret, hemmahörande i Kalmar, som åtalats i ett av Sveriges största pedofilmål någonsin. Läs mer om det här. 

I samband med rättegången har bägge de åtalade fått genomgå en rättspsykiatrisk undersökning – som nu avslutats. Varken mannen, som är i 40-årsåldern, eller hans tidigare sambo, en kvinna i 30-årsåldern som arbetat som förskollärare, bedöms ha lidit av en psykisk störning vid brottstillfällena. 

Enligt TT bedöms det tidigare paret inte heller lida av en psykisk störning nu. 

/
Senaste nytt

Hopp om ljusning i tysk ekonomi

Hantverkare drar sig ur guldtvist

Guld och platina till ett värde av elva miljoner kronor hittades i oktober av två hantverkare i ett nyinköpt hus i Mölndal.

Axfood-vd fick nästan full bonus igen

Livsmedelsjätten Axfoods vd Klas Balkow går med flaggan i topp. För andra året i rad får han närmast full bonus. Årslönen för 2023 landade därmed på totalt närmare 24 miljoner kronor, visar årsredovisningen.

Polisen i Berg rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på länsväg 321 norr om Myrviken.", skriver polisen på sin hemsida.

Efter debatten – Tyskland legaliserar cannabis

1 timme sedan
Tre plantor hemma och 25 gram i fickan. Det blir tillåtet om Tysklands parlament säger ja i dagens omröstning om en "delvis" cannabislegalisering.

Varning för storm: Tak har blåst av Göteborgs central – alla tåg inställda

1 timme sedan
Fredagen blir blåsig i stora delar av västra Sverige. Trafikverket har ställt in tåg på flera sträckor och SMHI har utfärdat varningar för stormbyar. Samtliga spår på Göteborgs central är strömlösa efter att ett tak blåst ner, rapporterar Göteborgs-Posten.