En byggarbetare döms för mordförsök efter brutal attack i tvättstuga.
En byggarbetare döms för mordförsök efter brutal attack i tvättstuga. - Foto: Stina Stjernkvist/TT

Man döms för brutalt överfall med hammare – stal underkläder

En man som arbetar som byggarbetare döms till 14 års fängelse efter att han, med hammare, gått till brutal attack mot en 26-årig kvinna. Överfallet ska ha föranletts av att byggarbetaren blev påkommen med att stjäla underkläder i en tvättstuga.


Idag avslutades rättegången mot mannen som, i mitten av december förra året, ska ha överfallit en 26-årig kvinna i en tvättstuga på Lidingö. Mannen, som vid tiden jobbade som byggarbetare i samma område, döms till 14 års fängelse för mordförsök. 

Gick till attack med hammare: "Besinningslöst våld"

Den 26-åriga kvinnan blev attackerad av mannen i sin egen tvättstuga. Med en hammare slog mannen henne ett flertal gånger i huvudet, vilket ledde till att kvinnan fick allvarliga skador. 

Stockholms tingsrätt. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

- Målsäganden utsattes för ett synnerligen hänsynslöst och besinningslöst våld i nära anslutning till sin bostad. Hennes dödsångest och lidande under förloppet var enormt, säger chefsrådmannen Erik Lindberg i ett pressmeddelande

Blev påkommen vid underklädesstöld

Enligt Stockholms tingsrätt ska attacken ha skett efter att kvinnan kom på mannen med att stjäla kvinnounderkläder. Senare, vid polisens husrannsakan hos mannen, hittades hundratals kvinnounderkläder. 

Utöver straffet på 14 års fängelse, och ett beslut om att mannen ska utvisas, ska han även betala omkring 270 000 kronor i skadestånd till kvinnan. 

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/