Måndag 21 Jun
Stockholm

Hon var gift med åtalade frikyrkopappan – tvekade att anmäla

Kvinnan tvekade först att anmäla mannen.
Kvinnan vågade först inte anmäla mannen. Foto: Foto: Polisen

Under flera års tid misstänks småbarnspappan ha attackerat ensamma kvinnor vid badplatser. Till slut erkände han för sin fru – som ringde polisen. "Jag är verkligen ledsen att jag inte har sagt någonting tidigare", säger hon i förhör.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Utåt sett levde de ett stillsamt liv tillsammans med sina barn i en förort i norra Stockholm. Den 31-årige mannen predikade i en frikyrka, varnade församlingen för satans frestelser och stoltserade med att han valt Guds väg. 

Verkligheten tros ha varit något helt annorlunda. Mellan 2018 och 2020 misstänks mannen ha överfallit och utsatt flera kvinnor för sexualbrott – ibland under knivhot. 

I juli 2018 utsattes en kvinna för ett grovt sexuellt övergrepp vid en sjö i Morga Hage i Uppsala. Två år senare hotades en kvinna med kniv och våldtogs i ett friluftsområde i Täby – samtidigt som gärningsmannen filmade övergreppet.

Brottsplatsen i Uppsala. Foto: Polisen

Greps när han sov med barnen

Med hjälp av DNA-spår kunde polisen koppla ihop överfallen – och gick ut med en fantombild på småbarnspappan. Det fick 31-åringen att till slut erkänna brotten för sin fru.

Först vågade hon inte anmäla sin man, men natten den 23 januari ringde hon polisen. 

– Hejsan, jag vill rapportera en våldtäkt eller flera som min man har gjort i somras.Och jag har inte klarat att berätta om det tidigare, jag är ledsen, säger hon i samtalet till polisen.  

– Han verkade så ångerfull och jag vet att det är fel. Han verkar så ångerfull. Jag liksom, jag antar att jag interiktigt ville inse vad som hade hänt och bara verkligen hoppades att vi skulle kunna få en brafamilj och att han skulle må bättre och allt skulle bli bättre, säger hon senare i samtalet.

Polisen åkte direkt till bostaden familjen befann sig i, och grep mannen där han låg och sov med deras barn. 

Här hittade polisen spår av mannen efter våldtäkten i Täby. Foto: Polisen

Bad till satan

I förhör upprepar kvinnan att hennes man mått psykiskt dåligt till och från under en länge period. 

– Vi är kristna, men han hade bett till satan, tagit med sig en kniv, tagit bilen och kört till en badplats i Täby och hittat en kvinna i skogen där och han hade följt efter henne, men det kan jag ha läst, säger hon i förhör. 

Mannen står nu åtalad för ett fall av grov våldtäkt i Täby 2020 och ett grovt sexuellt övergrepp i Uppsala 2018. Han åtalas även för sex fall av sexuella ofredanden i Stockholmsområdet i juli och augusti 2018, en misshandel i augusti 2018 och ett sexuellt ofredande i Borlänge i juni 2018.

Kommentera
Kopiera länk
Dela