Elevassistenten dömdes nyligen till fängelse.
Elevassistenten dömdes nyligen till fängelse. - Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX/TT

Anmäldes för våldtäkt på elev – fick jobb på ny skola

Den elevassistent som nyligen dömdes till fängelse för att ha våldtagit en flicka på mellanstadiet, fick jobb på en annan skola en vecka efter att han polisanmälts.


 Efter tre veckor på den nya arbetsplatsen greps den 30-årige elevassistenten.

Den tidigare skolan fick reda på att mannen polisanmälts först efter han slutat, men rektorn fick inte reda på vilket brott det var – och meddelade därför inte informationen vidare till skolförvaltningen eller den nya skolan, skriver Sveriges radio. 

"Inte fel att få den infon"

Enligt Annika Andersson, HR-chef på grundskoleförvaltningen i Malmö, skedde rekryteringen enligt rutinerna både vad gäller referenser och utdrag ur brottsregistret.

– Det hade ju inte varit fel om vi hade fått den informationen då. Det är ju inte bra att ha medarbetare i organisationen som är misstänkta för brott, säger Annika Andersson till SR.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Polisen har efterlyst en kvinna i 40-årsåldern som rymde från rättspsyk i Falköping för en månad sedan, rapporterar P4 Skaraborg. Kvinnan bedöms vara våldsam.

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer bensinpriset inför påskhelgen, som traditionellt präglas av många bilar ute på vägarna.

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.

Anhöriga släppta efter mordet i Mark

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen, som tidigare häktats misstänkta för grovt skyddande av brottsling, har nu släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar P4 Sjuhärad.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.