Akta dig för att använda bilen till fest.
Akta dig för att använda bilen till fest. - Foto: Erik Mårtensson/Leo Sellén /SCANPIX/TT

För hög musik i bilen kan kosta dig körkortet

Att spela för hög musik och festa i bilen kan leda till böter.
Den som drar på sig flera anmälningar – kan förlora kökortet.


Problemen med att många spelar för hög musik i bilen, och därmed stör andra, blir allt större. Med 100 anmälningar i veckan, var det den största anledningen till att polisen i Dalarna kontaktades förra året.

Två domar, en för förargelseväckande beteende och en för onödig körning, har gjort det lättare för polisen att bötfälla de som stör. Den som bötfälls tillräckligt många gånger kan bli av med körkortet.

– Det kan vara så. Kopplat till både trafikrelaterade frågor, eller kopplat till upprepad brottslighet eller lagförning, så finns den möjligheten, säger polisen Patrik Wallin, brottsförebyggande samordnare i Roslagen till Sveriges Radio och fortsätter:

– Vi ser det som ett ganska bra redskap, men det vore tråkigt om det skulle gå så pass långt. Jag skulle säga att 100 procent av dom som är på de här platserna är väldigt måna och rädd som sitt körkort.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter

Ericsson slår vinstförväntningarna med råge

Det blev ett rejält fall i försäljningen för telekomtillverkaren Ericsson i första kvartalet. Men lönsamhet och vinst lyfter betydligt mycket mer än väntat, visar en delårsrapport.

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 6,7 procent i mars, jämfört med samma månad 2023.

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

1 timme sedan
Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffar Kinas president Xi Jinping i Peking på tisdagsmorgonen.

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

1 timme sedan
Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

2 timmar sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.