Mannen döms för vårdslöshet i trafiken och får en bot på 1 500 kronor efter den allvarliga olyckan.
Mannen döms för vårdslöshet i trafiken och får en bot på 1 500 kronor efter den allvarliga olyckan. - Foto: Johan Nilsson/TT

Vårdslös bilförare körde in i barnfamilj – får böta 1 500 kronor

En 28-årig man frontalkrockade med en barnfamilj i september förra året och fem personer fick föras till sjukhus med ambulans. Nu döms mannen för vårdslöshet i trafik. Straffet? 1 500 kronor i böter.


Det var strax utanför orten Ör, i september 2020, som den 28-årige mannen körde om en stillastående bil och då frontalkrockade med en annan personbil.

I den mötande bilen satt en familj bestående av en man, en kvinna och deras två barn – 18 respektive 2 år gamla. 

Barn blev allvarligt skadad

Efter den våldsamma kollisionen, som lämnade bägge bilar fullständigt demolerade, fick samtliga inblandade föras till sjukhus med ambulans. 

Medan 18-åringen blev allvarligt skadad, klarade sig övriga passagerare, däribland 28-åringen själv, med lättare skador. 

28-åringen döms för vårdslöshet i trafik

Kort efter olyckan greps och anhölls 28-åringen för att ha orsakat krocken. 

Nu, drygt tio månader senare, döms mannen av Växjö tingsrätt för vårdslöshet i trafik eftersom han bedömts ha tagit en medveten risk när han gjorde omkörningen. Det rapporterar Smålandsposten

Straffpåföljden blir 40 dagsböter, vilka reduceras till 30 i och med att mannen suttit frihetsberövad i ett dygn. Därmed ska 28-åringen betala 1 500 kronor i böter efter den allvarliga olyckan. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!