Rikspolischefen Anders Tornberg är fast besluten om att gärningsmannen ska gripas.
Rikspolischefen Anders Tornberg är fast besluten om att gärningsmannen ska gripas. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT och Stina Stjernkvist/TT

Rikspolischefen: "Ska se till att mördaren grips och fängslas"

Efter att en 33-årig polisman skjutits till döds i Biskopsgården är rikspolischefen Anders Tornberg fast besluten om att man ska hitta gärningsmännen och ställa denne till svars. "Vi kommer aldrig att ge oss", säger Tornberg.


Under onsdagskvällen blev en 33-årig polisman beskjuten i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Han fördes till sjukhus, men dog senare av sina skador. 

Gärningsmannen är fortfarande på fri fot – men inte länge till, enligt rikspolischefen Anders Tornberg

Anders Tornberg: "Vi kommer aldrig att ge oss"

I torsdagens sändning av SVT:s Aktuellt beskriver Tornberg mordet som en attack mot demokratin och det svenska samhället, vilket gör det än mer viktigt att hitta och ställa gärningsmannen till svars.

– Vi kommer aldrig att ge oss. Vi ska se till att mördaren grips och sätts i fängelse, säger han och uppger samtidigt att man både hållit förhör och hört vittnet. 

"Ska jobba förutsättningslöst"

Tidigare under torsdagen sa områdeschefen Erik Nord att det mesta pekar på att skjutningen inte var riktad mot polismannen. Läs mer om det här.

Någon sådan teori vill dock Tornberg varken bekräfta eller dementera.

– Vi ska jobba förutsättningslöst. Jag kommer inte att att kunna kommentera teorier förrän vi står på säker mark, säger Tornberg.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!