Måndag 25 Okt
Stockholm

De tre ungdomarna som greps efter skjutningen i Kristianstad har släppts på fri fot

Tre ungdomar som anhölls efter skjutningen i Kristianstad har släppts.
Tre ungdomar som anhölls efter skjutningen i Kristianstad har släppts. Foto: Johan Nilsson/TT

I tisdags inträffade en skottlossning i Näsby, Kristianstad. Tre ungdomar greps senare samma kväll men släpptes på fri fot under torsdagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under tisdagskvällen fick polisen i Kristianstad in ett larm om skjutning. 

Tre personer hittades med skottskador "på olika platser i anslutning till eller nära platsen där skotten avlossades", enligt polisen. De tre personerna var två män i 20-och 30-årsåldern och en kvinna i 60-årsåldern. De fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Anmälan om försök till mord

Vid 18-tiden meddelade polisen att en anmälan om försök till mord hade blivit upprättad. Det är dock fortfarande oklart huruvida de skottskadade personerna varit måltavla för skottlossningen eller inte.

Släpptes under tisdagen

Senare under kvällen greps tre män misstänkta för försök till mord, men under torsdagseftermiddagen meddelade Åklagarmyndigheten att de tre ungdomarna som suttit anhållna har släppts.

– Enligt vad som framkommit i utredningen hittills finns inte längre tillräckliga skäl för fortsatt anhållande av någon av de tre misstänkta. Jag har därför beslutat att häva anhållandena och begärt att de ska försättas på fri fot nu under eftermiddagen, berättar Johan Eriksson, kammaråklagare på Åklagarkammaren i Kristianstad till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela