En skjutning inträffade i Berga centrum i Linköping på torsdagskvällen.
En skjutning inträffade i Berga centrum i Linköping på torsdagskvällen. - Foto: Magnus Andersson/TT

Skjutning i Linköping – två tonårspojkar skadade

En skottlossning inträffade i Berga centrum i Linköping på torsdagskvällen. Enligt polisen ska två minderåriga pojkar ha skottskadats i vad de förmodar är en gängrelaterad händelse. Ingen gärningsperson har gripits.


Klockan 19.05 på torsdagskvällen larmades polisen till Berga centrum i Linköping efter en skottlossning. 

Två minderåriga pojkar skadade i skjutningen

När polisen anlände till stadsdelen påträffades två skottskadade minderåriga pojkar.

"Det handlar om två minderåriga pojkar i tonåren som vårdas för kritiska skador", skriver polisen på sin hemsida

Avspärrningen i Berga centrium. Foto: Magnus Andersson/TT

Enligt polisen ska man ha kännedom om de två pojkarna sedan tidigare, och man förmodar att det inträffade är gängrelaterat:

"Vi kan anta att händelsen ikväll skett i en gängbrottsrelaterad kontext. Sökarbetet för att koppla en eller flera personer till brotten fortlöper med full kraft".

Avspärrning upprättad vid Berga centrum

Polisen upprättade direkt en avspärrning vid platsen och hörde vittnen i området.

"Vi har sedan larmet inkom arbetat på olika sätt – med avspärrning och tekniker för att säkra fynd från brottsplatsen, med vittnesförhör och med underrättelsearbete", meddelar polisen som även uppger att många vittnen fanns på platsen.

Förundersökning om mordförsök inledd

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök såväl som en särskild händelse, vilket ger polisen mer, och specialiserade, resurser.

Skjutningen fångades på film

Ingen har gripits efter skjutningen, men enligt polisen har man, genom en övervakningskamera i området, kunnat få tillgång till videomaterial som visar delar av det inträffade.

– Det hjälper oss att få en uppfattning om delar av händelseförloppet, säger Ann-Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef Linköping, till TV4.

Vittnen ska även ha sett en mörkklädd och maskerad person fly från brottsplatsen.

Texten uppdateras.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

1 timme sedan
Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.