Måndag 25 Okt
Stockholm

Tre tonåringarna i Kristianstad inte längre brottsmisstänkta

Tonåringarna som först greps efter skjutningen i Kristianstad frias från alla misstankar.
Polis och avspärrningar på Näsby i Kristianstad efter en skottlossning på tisdagseftermiddagen. Enligt initiala uppgifter skall skall flera personer förts till sjukhus med befarade skottskador. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090. Foto: Johan Nilsson/TT

I tisdags inträffade en skjutning vid Gamlegårdens centrum i Kristianstad och tre personer skadades. Tre ungdomar greps och anhölls samma kväll, men släpptes på fri fot under torsdagen. Nu frias de från alla brottsmisstankar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Klockan 15.44 på tisdagseftermiddagen larmades polisen till området Näsby i Kristianstad efter att flera boende hört höga smällar.

Tre personer, två män i 30- respektive 20-årsåldern och en kvinna i 60-årsåldern, anträffades sedan med skottskador "på olika platser i anslutning till eller nära platsen där skotten avlossades", enligt polisen.

Tre minderåriga greps och anhölls

Vid klockan 20.35 på tisdagen uppgav polisen att de gjort ett gripande i ärendet. Det var då tre minderåriga pojkar över 15 år som gripits och anhållits skäligen misstänkta för mordförsök.

Två dagar senare, den under torsdagen, släpptes de tre ungdomarna på fri fot. 

Frias från misstankarna

På fredagen uppgav åklagaren att samtliga tre tonåringar har avskrivits från utredningen.

– Det återstår inga misstankar emot de tre personer som tidigare varit gripna och misstänkta för skotten på Gamlegården, säger säger kammaråklagare Pernilla Åström till P4 Kristianstad och fortsätter:

– Det inkom nya uppgifter redan igår med information som gjorde att brottsmisstanken sjönk. Sedan dess har vi kontrollerat och nu fattat det slutgiltiga betlutet.

Enligt åklagaren har tonåringarna alibi. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela