Tonåringarna som först greps efter skjutningen i Kristianstad frias från alla misstankar.
Polis och avspärrningar på Näsby i Kristianstad efter en skottlossning på tisdagseftermiddagen. Enligt initiala uppgifter skall skall flera personer förts till sjukhus med befarade skottskador. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090 - Foto: Johan Nilsson/TT

Tre tonåringarna i Kristianstad inte längre brottsmisstänkta

I tisdags inträffade en skjutning vid Gamlegårdens centrum i Kristianstad och tre personer skadades. Tre ungdomar greps och anhölls samma kväll, men släpptes på fri fot under torsdagen. Nu frias de från alla brottsmisstankar.


Klockan 15.44 på tisdagseftermiddagen larmades polisen till området Näsby i Kristianstad efter att flera boende hört höga smällar.

Tre personer, två män i 30- respektive 20-årsåldern och en kvinna i 60-årsåldern, anträffades sedan med skottskador "på olika platser i anslutning till eller nära platsen där skotten avlossades", enligt polisen.

Tre minderåriga greps och anhölls

Vid klockan 20.35 på tisdagen uppgav polisen att de gjort ett gripande i ärendet. Det var då tre minderåriga pojkar över 15 år som gripits och anhållits skäligen misstänkta för mordförsök.

Två dagar senare, den under torsdagen, släpptes de tre ungdomarna på fri fot. 

Frias från misstankarna

På fredagen uppgav åklagaren att samtliga tre tonåringar har avskrivits från utredningen.

– Det återstår inga misstankar emot de tre personer som tidigare varit gripna och misstänkta för skotten på Gamlegården, säger säger kammaråklagare Pernilla Åström till P4 Kristianstad och fortsätter:

– Det inkom nya uppgifter redan igår med information som gjorde att brottsmisstanken sjönk. Sedan dess har vi kontrollerat och nu fattat det slutgiltiga betlutet.

Enligt åklagaren har tonåringarna alibi. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.