Mannen var aktiv handbollstränare ei Göteborg under många år.
Mannen var aktiv handbollstränare ei Göteborg under många år. - Foto: Jessica Gow/TT

Handbollstränare förgrep sig på spelare – var ihop med mamman

En handbollstränare inledde en relation med en av sina spelares mammor. Samtidigt förgrep han sig på den då elvaåriga flickan.
Mannen har nu dömts till fängelse för sexuellt övergrepp.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Den 30-årige mannen började träna flickans handbollslag i Göteborg när hon gick i lågstadiet. Efter ett tag började även flickans mamma träna laget. 

Några år senare, kring 2013-2014, skiljde sig flickans föräldrar och tränaren och mamman inledde då en relation. Mannen sov då ofta över, och bodde även en period, hos mamman och flickan, skriver Dagens Juridik. 

Under denna period begick 30-åringen flera sexuella övergrepp på flickan, som då var mellan elva och tolv år gammal. 

Övergrepp efter filmkväll

Vid ett tiotal gånger ska flickan ha vaknat av att mannen smekte henne på brösten. En annan gång tog han flickans hand till sitt kön, och han har även tagit henne innanför trosorna efter att hon somnat under en filmkväll. 

Flera år senare, i april 2019, började det gå rykten om att mannen var pedofil. I samband med det slutade han även som handbollstränare för flickan – som då vågade erkänna övergreppen för sin mamma och några vänner som gick till polisen.

Genrebild. Foto: Janerik Henriksson / TT

Ville inte förstöra för laget

Flickan uppger att hon vid tidpunkten för övergreppen var för liten för att förstå den sexuella innebörden, och att hon inte heller ville förstöra stämningen i laget. 

Mannen friades i tingsrätten, men fälldes sedan i hovrätten och dömdes mot sitt nekande till tio månaders fängelse för grovt sexuellt utnyttjande av barn, skriver DJ.